OVO JE NJIHOVA PRILIKA DA POKAŽU SVE ŠTO ZNAJU

POČEO JE “MALI GASTRO”: Na zabočkom trgu kušajte koktele i delicije učenika šest škola, a pogledajte i uvijek zanimljivu utrku konobara

Objavljeno: 11.05.2018. zagorjeinternational

U Zaboku se održava tradicionalna manifestacija “Mali gastro”, u sklopu koje će svoje vještine pokazati učenici ugostiteljskih i turističkih škola sjeverozapadne Hrvatske. Na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog nastupili su mališani iz Dječjeg vrtića “Zipkica”, a u 11 sati na stazi od Trga do zgrade policije i natrag, bit će održana utrka konobara na kojoj će sudjelovati desetak učenika iz nekoliko ugostiteljskih škola. Također, do podneva posjetitelji mogu uživati u prikazu gastronomskih vještina učenika, posluživanju gostiju i miješanju koktela.

Humanitarni karakter

Organizatori manifestacije su Srednja škola Zabok i Udruga za borbu protiv raka “Zlatno srce”.
– Danas je ovdje šest škola. Uz domaćina, Srednju školu Zabok, tu su ugostiteljske škole iz Preloga, Varaždina, Zagreba, Samobora, Pregrade i Karlovca. Ova manifestacija važna nam je zbog toga što ima humanitarni karakter, pa su tako sva sredstva koja se prikupe prodajom, namijenjena za nabavu opreme za našu Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana. S druge strane, cilj je i da učenici javnosti, našim građanima, učenicima drugih škola, pokažu što znaju i umiju – istaknula je Draženka Jurec, ravnateljica Srednje škole Zabok.
Na otvorenju manifestacije bila je i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

Turistička destinacija

– Krapinsko – zagorskoj županiji, kao destinaciji koja se deklarira kao “Zagorje – bajka na dlanu”, kao turističkoj destinaciji koja iz godine u godinu bilježi porast broja dolazaka i noćenja, zasigurno je u interesu da ima izuzetno kompetentne, stručne ljude ugostiteljskog i turističkog smjera i stoga je naša Srednja škola Zabok rasadište takvih ljudskih resursa i moram reći da je jako važno u svakom području, pa tako i u području turističkog i ugostiteljskog sektora, umrežavanje. Upravo ovaj “Mali gastro”, na kojem se susreću srednje škole ugostiteljskog smjera iz cijele sjeverozapadne Hrvatske, izuzetno je vrijedan, s jedne strane u razvijanju iskustva i razmjeni znanja, dok s druge strane učenici pokazuju javnosti što mogu, kako mogu i jako smo ponosni na našu srednju školu i nadamo se da ćemo uskoro u Zaboku imati regionalni centar kompetencija u ugostiteljstvu i turizmu, što nam je izuzetno važno. Centar će zapravo biti mjesto edukacije mladih kadrova, ali i doškolovanja i stručnog usavršavanja svih onih koji rade u turizmu, ne samo iz naše županije, nego i iz cijele regije – rekla je Petek.  (ab, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba