NEVRIJEME OPET POHARALO ZAGORJE: BEZ STRUJE SINOĆ BILO PODRUČJE OKO KRAPINE, SVE DO BENKOVA, A NASTAO JE I POŽAR

U Podgaju Petrovskom grom udario u kuću, brzom intervencijom mještani i vatrogasci spriječili veću štetu

Objavljeno: 11.05.2018. JJ

U protekla 24 sata, Županijski centar 112 Krapina zaprimio je ukupno 118 poziva. U protekla 24 sata na području Krapinsko – zagorske županije dogodile su se dvije prometne nesreće. U Gornjoj Šemnici sudarili su se kombi i osobno vozilo, dok je u Ratkovcu vozač osobnog vozila, uslijed neprilagođene brzine, izletio s kolnika u jarak. U obje nesreće nastala je samo materijalna šteta.

Električne instalacije

Probleme je uzrokovalo i sinoćnje olujno nevrijeme. U Dolcu, na području grada Krapine, vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Krapina izašli na tehničku intervenciju uklanjanja srušenog stabla.
U Podgaju Petrovskom, sinoć oko 21.10 sati, uslijed udara groma izbio je požar na krovištu obiteljske kuće. Na intervenciju je u 21.25 sati izašlo 10 vatrogasaca DVD-a Petrovsko, s navalnim i kombi vozilom te navalno vozilo JVP-a Krapina s dva vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije, vatrogasci su zatekli požar dijela krovišta koji su mještani djelomično prigušili vatrogasnim aparatom. Vatrogasci su požar do kraja ugasili jednim S9 aparatom i otvorili krovište s unutarnje strane, kako bi do kraja spriječili širenje. Uzrok požara je udar groma u električne instalacije, a materijalna šteta se procjenjuje na oko tisuću kuna.

Otklanjanje kvarova

Zbog olujnog vjetra i grmljavinskog nevremena, došlo je i do prekida u opskrbi električnom energijom od 21.24 do 22.34 sata na području Škarićevog, Petrovskog, Štuparja, Svedruže, Valentinova, Bušina i Benkova. Za sada su bez električne energije područja Svedruže, Vojsaka, Gornje Plemenšćine, Svete Ane i Prigorja. Tehničke ekipe HEP-a su na terenu te se očekuje brzo otklanjanje kvarova na naponskoj mreži.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba