USUSRET JUBILARNOM IZDANJU TJEDNA KULTURE, ZABAVE I SPORTA: Na svetokriškoj se pozornici dosad izredalo oko tisuću pjevača

FRANJO MRAZ: Sve se televizije danas trude raditi razne talent showove, a mi u Začretju to radimo već 50 godina – bili smo vidoviti

Objavljeno: 09.05.2018. Alen Brodar

Ove godine u Svetom Križu Začretju slavi se veliki jubilej – 50 godina Tjedna kulture, zabave i sporta, u sklopu kojeg se održava i festival pjevača amatera Prvi glas Zagorja.

Bez prekida

– Ponosni smo jer, iako je to amaterska manifestacija, koja je zapravo izrasla iz našeg Prvog glasa Zagorja, radi se 50 godina bez prestanka, ni jednom nije bilo prekida. Od prvog je dana ideja vodilja bila da se oformi jedan festival za pjevače amatere i da u zagorskom okružju pokušamo naći talente koji bi se odavde otisnuli dalje i gradili karijeru. Vidite koliko smo bili u pravu i ispred vremena, jer posljednje desetljeće su sve TV kuće počele s razno – raznim talent showovima, a mi to radimo već 50 godina u jednom malom mjestu kao što je Sveti Križ Začretje – bili smo vidoviti – otkrio nam je Franjo Mraz, dugogodišnji stručni voditelj festivala Prvi glas Zagorja.

Na svetokriškoj se pozornici kroz godine tako izredalo oko tisuću pjevača amatera,a među njima valja svakako izdvojiti Tomislava Mužeka i Barbaru Othman.

– Ovogodišnji Prvi glas Zagorja, budući da je jubilarni, malo će se razlikovati od onih dosadašnjih – pa će novi pjevači amateri, koji tek trebaju biti izabrani na audicijama, u petak, 24. kolovoza, pjevati i kajkavsku i zabavnu pjesmu, dok će se u subotu održati retrospektiva i na pozornici će se izmjenjivati nekadašnji pobjednici, poznata glazbena imena, poput Barbare Othman, Josipe Lončar ili Jelene Balent te renomirani glazbeni gosti, kao što su Stjepan Jeršek Štef, Tereza Kesovija i drugi. Te će se večeri održati i proglašenje ovogodišnjeg pobjednika ili pobjednice Prvog glasa Zagorja – rekao nam je Mraz.

Kreću audicije

Dodao je da audicije kreću 22. svibnja. Toga će dana audicija biti u Pučkom otvorenom učilištu u Varaždinu, 23. svibnja bit će u Studentskom centru na zagrebačkom Jarunu, 24. svibnja audicija će se održati u Srednjoj školi Zaprešić, 25. svibnja u Kino dvorani u Velikoj Gorici, a audicija završava 26. svibnja u Svetom Križu Začretju, na Trgu hrvatske kraljice Jelene.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba