JUBILARNI PETI “BISTRIČKI ZVUKOLIK” – 3. – 6. SVIBNJA

Veliko glazbeno natjecanje u Mariji Bistrici će okupiti rekordnih 160 natjecatelja iz Hrvatske, Austrije, BiH i Slovenije

Objavljeno: 01.05.2018. JJ

Jubilarni 5. Bistrički zvukolik će od 3. do 6. svibnja u BlueSun Hotelu Kaj u Mariji Bistrici okupiti rekordnih 160 natjecatelja, koji će pred uglednim stručnim sudom u ukupno 15 kategorija izvoditi klasičnu glazbu. Nakon što je 4. izdanje ovog međunarodnog mješovitog natjecanja glazbenika solista i komornih sastava prošle godine okupilo 125 natjecatelja iz četiri države, ove je godine broj prijavljenih narastao na rekordnih 160 iz Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Stručni sud

Natjecanje je podijeljeno na devet dobnih kategorija za soliste te šest kategorija za komorne sastave. Sve izvedbe pratit će stručni sud, u kojem će biti 12 poznatih glazbenih pedagoga, instrumentalista i pjevača. U subotu, 5. svibnja, posjetitelji će na istom mjestu moći uživati u koncertu u izvedbi članova ocjenjivačkog suda ovogodišnjeg natjecanja, dok će završni koncerti najboljih natjecatelja biti održani u Bluesun Hotelu Kaj nakon proglašenja pobjednika u petak, 4. svibnja, te u nedjelju, 6. svibnja. Sudjelovanje rekordnih 160 natjecatelja rezultirat će izuzetno bogatim programom, koji će u četiri dana trajati čak 30 sati, a uz samo natjecanje, bit će održana i tri sjajna koncerta.

Ulaz besplatan

U četvrtak, 3. svibnja, u Bazilici Majke Božje Bistričke nastupit će Duo Bedek/Draušnik – Krešimir Bedek, gitara i Martin Draušnik, violina. Inače, koncertna sezona “Bistričkog zvukolika” ove godine traje od kraja veljače do sredine lipnja. U Bazilici Majke Božje Bistričke već su održana tri koncerta, a u Zagrebu jedan. Ulaz na sva događanja i koncerte u sklopu Bistričkog zvukolika je besplatan. Organizator je Udruga Svesvir.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba