U SKLOPU PROJEKTA #zavolontirAJMOse MREŽE UDRUGA ZAGOR

Učenici osnovnih škola iz Zaboka, Bedekovčine i Desinića osmislili i proveli zanimljive volonterske akcije

Objavljeno: 18.04.2018. JJ

“Mreža udruga Zagor” je u sklopu projekta #zavolontirAJMOse s projektnim partnerima Osnovnom školom Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Osnovnom školom Bedekovčina, Osnovnom školom Đure Prejca Desinić i Društvom “Naša djeca” Zabok provela volonterske akcije koje su osmišljene od strane škola i učenika uz potporu Zagora, a na kojima su volonteri i volonterke radili na uljepšavanju i uređivanju okoliša, ugodnom druženju i kvalitetnom provođenju slobodnog vremena.

76 volontera

Školski volonteri OŠ Ksavera Šandora Gjalskog osmislili su i proveli dvije volonterske akcije – akciju druženja s djecom s Downovim sindromom, koja se održala u školskoj knjižnici, te akciju čišćenja i održavanja okoliša škole. Školski volonteri OŠ Bedekovčina proveli su akciju pripremanja i bojanja drvenih elemenata za osam novih klupa, koje će postaviti u dvorište škole kako bi učenici mogli ugodnije provoditi vrijeme na svježem zraku, dok su školski volonteri Osnovne škole Đure Prejca Desinić posjetili Dom za odrasle osobe Bidružica, te kroz igru, glazbu i druženje učinili boravak korisnicima doma ugodnijim.
Kroz volonterske akcije uključilo se 76 školskih volontera.

Akcije se nastavljaju

– Ova velika zainteresiranost volontera govori o prepoznatljivosti i značaju razvoja kulture volontiranja među djecom i mladima, te potrebi uključivanja istih u kreiranje školskih volonterskih programa i aktivnosti. Volonterske akcije nastavit će se tijekom travnja i svibnja u navedenim školama, a iste će biti pripremljene i provedene sukladno potrebama zajednice, odgojno – obrazovnih ustanova i školskih volontera – kažu u “Mreži udruga Zagor”
Projekt #zavolontirAJMOse započeo je u listopadu 2017. godine, a provodi ga Mreža udruga Zagor s partnerima. Projekt je sufinanciran od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u okviru Izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba