ODRŽANA GODIŠNJA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE OPĆINE GORNJA STUBICA

Vatrogasci tijekom prošlogodišnje suše stanovnike opskrbljivali vodom, a redovito sudjeluju i na svim društvenim događanjima

Objavljeno: 11.04.2018. JJ

U Samcima je održana redovna godišnja izvještajna skupština Vatrogasne zajednice općine Gornja Stubica. Na sjednici su prihvaćena izvješća o radu, a zapovjednik Krešimir Znika istaknuo je da Vatrogasna zajednica broji 209 članova, od toga 166 osposobljenih vatrogasaca i da raspolaže s devet vatrogasnih vozila.

Puhački orkestar

Istaknuo je intervencije tijekom 2017. godine, sudjelovanje vatrogasaca u općinskim manifestacijama “Jurjevo”, “Susreti za Rudija” i druge, obilježavanje sv. Florijana u svibnju, aktivnosti u mjesecu zaštite od požara, posjet Kornatima, hodočašće u Mariju Bistricu, sudjelovanje zapovjedništva Vatrogasne zajednice u izradi Procjene rizika zaštite od požara i Procjene rizika od velikih nesreća za područje općine Gornja Stubica, prijevoz vode mještanima uslijed sušnog razdoblja i druge aktivnosti.
Izvješće o radu Puhačkog orkestra podnio je Josip Lešković te je, između ostaloga, istaknuo da je novi dirigent Puhačkog orkestra Petar Ruk, koji je zamijenio dugogodišnjeg dirigenta Mirka Svibena. Zahvalio je općinskom načelniku Jasminu Krizmaniću na pomoći i sredstvima koja Općina izdvaja za rad Vatrogasne zajednice i Puhačkog orkestra.

Uvaženi gosti

Sjednici su, pored članova skupštine, prisustvovali predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber, načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić i zamjenik načelnika Vladimir Škvorc. Načelnik Krizmanić je zahvalio vatrogascima na prijevozu vode stanovništvu tijekom prošlogodišnje suše, te na njihovom sudjelovanju na manifestacijama i društvenim događanjima u općini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba