U PONEDJELJAK U ZABOKU INTERAKTIVNO PREDAVANJE “MLADI I ALKOHOL”

STANJE JE ZABRINJAVAJUĆE: 50 posto mladih konzumenata pretrpi alkoholnu amneziju s gubitkom kontrole

Objavljeno: 08.04.2018. JJ

U organizaciji Savjeta mladih grada Zaboka, u ponedjeljak u podne održat će se interaktivno predavanje “Mladi i alkohol”. Govorit će Ireneja Jurković, stručna terapeutkinja u Klubu liječenih alkoholičara “Hesta” Zabok i psiholog Hrvoje Maleković, široj javnosti poznat po sudjelovanju u emisiji “Život na vagi”. U dijalogu će aktivno sudjelovati i dva člana Kluba liječenih alkoholičara “Hesta”, Daniel i Andrea.
Mladi danas malo znaju o stvarnim posljedicama alkoholizma kroz koje prolaze alkoholičari, o klubovima alkoholičara i o negativnim efektima onoga što možda konzumiraju svaki dan. Granica društveno dopuštenog i nedopuštenog vrlo je tanka, smisao pojma “rijetko ili često piti” je subjektivan, a prag tolerancije pojedinih mladih ljudi na alkohol sve više raste. Iznenađuje podatak da 50 posto mladih konzumenata alkohola pretrpi alkoholnu amneziju s gubitkom kontrole. Tko je doživio takvo stanje, ne pamti pojedinosti svoje pijane epizode, čije posljedice mogu biti katastrofalne.
Članovi Savjeta mladih grada Zaboka stoga pozivaju prvenstveno učenike i profesore, ali i sve zainteresirane građane, da se odazovu i sudjeluju u ovom zanimljivom interaktivnom predavanju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba