SREĆOM, NIJE BILO TEŽIH POSLJEDICA: Zabranjena mu vožnja u Hrvatskoj na najmanje šest mjeseci, a platit će i novčanu kaznu

Turčin (39) kilometar i pol vozio kamion autocestom od Krapine prema Zagrebu u suprotnom smjeru

Objavljeno: 19.03.2018. AB

Kako su izvijestili iz PU krapinsko – zagorske, u četvrtak oko 22.15 sati u vožnji autocestom A2 Zagreb-Macelj u suprotnom smjeru zatečen je 39-godišnji turski državljanin. Naime, vozač se s teretnim motornim vozilom s pridodanom poluprikolicom uključio u promet na autocestu na naplatnoj postaji Krapina te se kretao suprotnim smjerom prema Zagrebu. Kada je primijetio da vozi u suprotnom smjeru oko 1,5 kilometar, 39-godišnjak je zaustavio vozilo, a ubrzo je došla i policija. Uz pomoć policijskih službenika Postaje prometne policije Krapina i djelatnika poduzeća EROC-a vožnjom unatrag vratio se prema NP Krapina.

Vozač je alkotestiran i nije bio pod utjecajem alkohola, no zbog ugrožavanja prometa protiv njega je podnesen optužni prijedlog po članku 49. Zakona o sigurnosti prometa na cestama gdje je predviđena kazna od 5.000 do 15,000 kuna ili kazna zatvora od 60 dana te najmanja zaštitna mjera zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od šest mjeseci, te je doveden na Prekršajni Sud Zlatar, Stalna služba u Krapini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba