PRVENSTVO HRVATSKE U KROSU

POVIJESNI REZULTAT: Seniori Atletskog kluba Zabok postali ekipni državni prvaci

Objavljeno: 19.03.2018. JJ

U Koprivnici je u organizaciji AK Koprivnica održano ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu, na kojem je nastupilo više od 500 natjecatelja. Kros je specifičan po tome što se na njemu susreću trkači svih trkačkih disciplina, od sprintera do maratonaca, koristeći ga kao pripremnu utrku za početak natjecateljske sezone. Vremenski uvjeti, kiša i prohladno vrijeme, ovog puta nisu pogodovali natjecateljima, koji su na blatnjavoj i teškoj stazi nastupili u 12 utrka od seniorskog do mlađe kadetskog uzrasta.

Osma mjesta

Za atletski klub Zabok ovo je bio debitantski nastup na nekom državnom prvenstvu, a sudjelovale su natjecateljske ekipe mlađih kadeta (1 km), kadetkinja (1 km), seniorki (4 km). Seniori su s dvije ekipe nastupili na utrkama 4 km i 12 km.
Mlađi kadeti u sastavu David Posavec (10.), Adam Cavor (38.), Antonio Kušter (40.) osvojili su osmo mjesto u ekipnom poretku, a kadetkinje u sastavu Monika Leljak (58.), Hanna Starman (65.) i Inga Sadaić (66.) završile su na 15. mjestu. Za mlađe kadetkinje nastupile su Melani Sinković (54.) i Leona Gašparić (63.), no zbog nepotpunog sastava, nisu ušle u ekipni poredak.
Žensku seniorsku ekipu na utrci četiri kilometra činile su Željka Gašparić (26.), Andreja Grabrovečki (29.), Jelena Miličević (30.) i Jadranka Repovečki, te su zauzele su osmo mjesto u ekipnom poretku.
Na utrci seniora na četiri kilometra nastupili su Antonio Kleković (21.), Ivan Lovrenčić (25.), Alen Čretni (39.), Stjepan Storjak (42.), Igor Visinski (48.) i Sven šemovčan (56.), zauzevši osmo mjesto u ekipnom poretku.

U konkurenciji najboljih

Najveći uspjeh postigli su seniori u utrci na 12 kilometara, koji su u konkurenciji najjačih hrvatskih atletskih klubova, pobijedili i postali ekipni prvaci države. Za pobjedničku ekipu nastupili su Nikola Špoljar (3.), Marko Gorički (4.), Matija Grabrovečki (6.) i Mario Špoljar (8.), koji su tako ostvarili povijesni rezultat za novi klub na hrvatskoj atletskoj sceni. Valja i napomenuti da je AK Zabok u generalnom klupskom poretku, gledajući sve ženske i muške sastave, na 11. mjestu od ukupno 24 atletska kluba iz Hrvatske.



Sudjelovali i najmlađi članovi AK-a Oroslavje

PONOSNI NA SVE: Došli, pretrčali, stekli iskustvo, podružili se i sve proslavili dječjim pjenušcem i keksima

Na ekipnom prvenstvu Hrvatske u krosu sudjelovao je i AK Oroslavje, i to njihovi najmlađi članovi – Bumbari.
– Vrijeme nam uopće nije bilo naklonjeno – kišilo je bez prestanka, a duž cijele staze bilo je veliko blato. Naš mlađi kadet Luka trčao je drugi dio staze s tenisicama u rukama jer ih više nije mogao obuvati. To dovoljno govori o njihovoj upornosti, a time naravno i o našem ponosu.Ponosni smo, naravno, i na sve ostale koji su u ovako teškim uvjetima nastupili: Sara Barlović, Elena Posilović, Sara Cukovečki, Matija Šurina, Dominik Barlović, Luka Posilović, Jan Pater, Ana Šemnički, Nikolina Ptiček, Lana Krepelnik i Matija Hmelina. Na kraju smo proslavili uz dječje šampanjce i tortu. OK, ne baš pravu tortu, već kutiju jaffa keksa. Jer, ostvarili smo svoj cilj: doći, pretrčati, steći iskustvo, podružiti se – rekli su u AK Oroslavje, zahvalivši pritom DVD-u Bedekovčina i DVD-u Oroslavje, koji su im posudili kombije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba