NA MITINGU SV. PATRIKA NASTUPILA 844 NATJECATELJA IZ 27 HRVATSKIH PLIVAČKIH KLUBOVA

Olimpovci u Zagrebu osvojili četiri medalje i dva pehara

Objavljeno: 19.03.2018. JJ

Plivački klub Novi Zagreb bio je organizator 14. plivačkog natjecanja za najmlađe pod nazivom Miting sv. Patrika 2018., posvećenog zaštitniku kluba sv. Patrika i najmlađoj populaciji plivačica i plivača u Republici Hrvatskoj. Osnovna ideja organizacije takvog tipa natjecanja je popularizacija plivanja kod najmlađe populacije plivačica i njihova priprema za neka buduća velika natjecanja. Prema propozicijama, program se odvijao u dva dana za pehare najboljim natjecateljima u ukupnom poretku, medalje po kategorijama i disciplinama, te peharima za štafetne utrke. Na ovogodišnjem Patriku nastupilo je 844 natjecatelja iz 27 hrvatskih plivačkih klubova. Plivački klub Olimp predvođen, sportskim direktorom Ivicom Androićem, nastupio je s ekipom od sedam plivačica i četiri plivača u godištima od 2006. do 2010., koji su ostvarili odlične plivačke rezultate.

Briljirala Jana Pavalić

Prvog dana natjecanja, u subotu, Olimpovci su osvojili tri medalje, od toga dvije zlatne i jednu brončanu. Najviše medalja osvojila je Jana Pavalić u kategoriji 2007. godište. Bila je zlatna u disciplinama 50 leptir i 50 slobodno. U ukupnom poretku i dramatičnoj završnici nedostajalo je 26 stotinki sekunde za pehar, pa je na kraju osvojila četvrto mjesto. Jana je na 50 leđno bila četvrta i deveta na 50 prsno. Mauro Šipek Glavač u 2006. godištu osvojio je brončanu medalju na 50 slobodno. Četvrto mjesto na 50 slobodno i dva šesta mjesta u leđnom i prsnom bila su mu dovoljna za ukupno treće mjesto i pehar organizatora. Od ostalih vrijednih rezultata valja istaći da je muško ženska štafeta u disciplini 4 x 50 mješovito osvojila odlično šesto mjesto. U štafeti su plivali Vanja Bartol, Mauro Šipek Glavač, Jana Pavalić i Leon Novak. U ukupnom zbiru iz četiri discipline, Leon Novak je u kategoriji 2007. godišta zauzeo 13. mjesto, Vanja Bartol u istoj kategoriji 19., a Marija Žnidarec u kategoriji 2006. godišta 26. mjesto. U subotu su za Olimp nastupili i popravili svoja osobna vremena Lea Piljek i Gita Vlahek, obje 2007. godište. U nedjelju su najmlađi Olimpovci osvojili jednu medalju i to zlatnog sjaja.

Konkuriralo pet plivača

Najbolji pojedinac, ujedno i najmlađi, Toto Šipek Glavač, osvojio je u kategoriji 2009. godišta zlato na 25 prsno, dva četvrta mjesta na 25 slobodno i leptir, a u leđnom je bio šesti. U zbroju rezultata iz četiri discipline, osvojio je pehar organizatora za treće mjesto. U iznimno zanimljivom natjecanju u kategoriji 2009. godišta, za pehar je konkuriralo pet plivača, koji su na kraju bili unutar 17 stotinki sekunde. U ukupnom zbiru je Emma Horvat u 2008. godištu bila 17., a Lori Šipek Glavač 20. Pio Žnidarec popravio je svoja osobna vremena.



ZAGORSKI PLIVAČI, ČLANOVI HRVATSKE PLIVAČKE REPREZENTACIJE, NASTUPILI U BEOGRADU

Karlo Iljaš osvojio četvrto, a Tesa Novak pet trećih i jedno drugo mjesto

Hrvatska plivačka reprezentacija nastupila je na tradicionalnom susretu reprezentacija Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije, koji je održan prošlog vikenda u Beogradu, na bazenu Milan Gale Muškatirović, u organizaciji Plivačkog saveza Srbije. Hrvatsku je predstavljalo 63 natjecatelja, među kojima i Tesa Novak i Karlo Iljaš iz plivačkog kluba Olimp Zabok. Ove godine program natjecanja je izmijenjen i plivalo se u tri djela. Reprezentacije nastupaju u tri dobne skupine: mlađi juniori, juniori i seniori. U ukupnom plasmanu pobijedila je Slovenija, druga je bila Srbija, a treća Hrvatska. Karlo Iljaš nastupio je u kategoriji B, u kojoj se nalaze plivači 2000. i 2001. godište. Tesa Novak nastupa u A kategoriji, s plivačicama rođenima 2003. i 2004. godište. Karlo Iljaš je među plivačima od 17 do 18 godina osvojio četvrto mjesto na 400 slobodno. Tesa Novak je među plivačicama od 14 do 15 godina osvojila treća mjesta na 100 i 200 slobodno, te 100 delfin, a u sastavu štafeta s Emom Firi, Anđelom Sičajom i Stelom Krajnik, drugo mjesto na 4 x 200 slobodno i treće na 4 x 100 slobodno. Na 4 x 100 mješovito štafeta Hrvatske u sastavu Marija Kardum, Nera Dekanić, Anđela Sičaja i Tesa Novak bila je treća.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba