POTPISAN UGOVOR: KRAPINSKO – ZAGORSKA ŽUPANIJA OSIGURALA 400 TISUĆA KUNA ZA RAD MATICE UMIROVLJENIKA KZŽ

“Mi umirovljenici nemamo mnogo mogućnosti za okupljanje i druženje, stoga rad udruge koja o tome brine, mnogo znači”

Objavljeno: 19.03.2018. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija ove je godine u proračunu osigurala 400 tisuća kuna za rad Matice umirovljenika Krapinsko – zagorske županije, a ugovor o sufinanciranju potpisali su krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i predsjednik Matice umirovljenika KZŽ Nikola Capar. Potpisivanju ugovora nazočio je i predsjednik Matice umirovljenika RH Josip Kovačić.
– Ovaj novac koji dobivamo nama je važan za održavanje aktivnosti. Bilo je razmišljanja o tome da umirovljenicima novac ne treba, no ipak, mi nemamo mnogo prostora gdje bi se umirovljenici okupljali i družili. Djelatnosti udruge koja brine o tome, mnogo znači – rekao je Capar.
Okupljenima se obratio i predsjednik Matice umirovljenika RH Josip Kovačić, koji je pohvalio dugogodišnju suradnju s Krapinsko – zagorskom županijom.
Župan Kolar je pak rekao kako je to novac koji Matica itekako dobro koristi, prije svega za skrb i aktivnosti koje si umirovljenici ne mogu priuštiti od svojih mirovina.
– Nama je želja, a Vladi bi trebao biti cilj, da razlika između mirovina i prosječne hrvatske plaće ne bude tako velika. Penzije ne mogu biti manje od 50–postotnog iznosa prosječne hrvatske plaće – rekao je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba