NA PETOM MEĐUNARODNOM KICKBOXING KUPU U ZABOKU OKUPILO SE VIŠE OD 350 NATJECATELJA IZ TRI DRŽAVE

BTI, KRAPINA, BUŠIDO I ZMAJ: Četiri zagorska kickboxing kluba postigla vrhunske rezultate na domaćem terenu

Objavljeno: 05.03.2018. JJ

U Zaboku je održan peti Međunarodni kickboxing kup za sve uzraste u point fightingu, light contactu i kick lightu. Unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama, u Zaboku je nastupilo 357 natjecatelja iz 40-ak kluba, a turnir je po prvi puta održan u novoj sportskoj dvorani, u organizaciji Kickboxing kluba BTI. Nastupila su i četiri zagorska kickboxing kluba: BTI, Krapina, Bušido iz Svetog Križa Začretja i Zmaj iz Bedekovčine.

Borci iz Huma na Sutli

Po prvi puta na turniru su sudjelovali članovi Kickboxing kluba Krapina iz Huma na Sutli, koji kickboxing treniraju unatrag tri mjeseca, a u Zaboku su se izvrsno borili i osvojili svoje prve kickboxing medalje.
Larisa Debeljak u kategoriji djevojčica početnica -22 kilograma bila je treća, dok je u kategoriji djevojčica s izvrsnom pobjedom od 6:0 došla do drugog mjesta. Laura Debeljak u kategoriji djevojčica početnica -28 kilograma podijelila je treće mjesto s klupskom kolegicom Karlom Poslončec, a isti rezultat je ponovila i do 28 kilograma među učenicama, dok je Karla Poslončec među djevojčicama -25 kilograma također osvojila treće mjesto. Petra Marija Poslončec popela se na najviše postolje među djevojčicama -19 kilograma, gdje je osvojila zlatnu medalju, a među početnicama do 22 kilograma bila je treća. Nikolini Rebić među mlađim kadetkinjama početnicama preko 47 kilograma u zadnjim sekundama polufinalne borbe pobjeda je izmakla za jedan poen te je također osvojila treće mjesto. Arijan Šaić je osvojio dvije brončane medalje, i to u kategoriji dječaka početnika -28 i među dječacima do 28 kilograma.

Patrik Topolovec briljirao je u kategoriji do 22 kilograma među učenicima, gdje je osvojio zlato, dok je među početnicima ostao na brončanoj medalji. Roko Krstić je među dječacima do 22 kilograma osvojio drugo mjesto, a među početnicima je završio na trećem mjestu. Aurora Krstić je nakon dvije pobjede uspjela osvojiti dva treća mjesta u kategoriji djevojčica -32 i kategoriji početnica -32 kilograma. Borna Topolovec pobjedom u kategoriji do 28 kilograma među dječacima osigurao si je srebrnu medalju, a isti rezultat ponovio je i među mlađim kadetima –28 kilograma. Lucija Gluhak među juniorkama do 55 kilograma izgubila je finalnu borbu i osvojila drugo mjesto. Nika Podhraški u finalnoj borbi do 60 kilograma naišla je na jednu od najboljih zagorskih kickboksačica iz Zaboka i ostala na drugom mjestu. Filip Tepeš bio je jedini predstavnik u kick lightu u kategoriji juniora do 69 kilograma i osvojio je treće mjesto. Antonela Cesarec borila se u kategoriji do 42 kilograma među mlađim kadetkinjama i s tri pobjede osvojila prvo mjesto, dok je u kategoriji -47 kilograma s dvije pobjede došla do finala, gdje je izgubila i osvojila drugo mjesto.

16 odličja

Za kickboxing klub Bušido u disciplini point fighting nastupila su četiri natjecatelja, dok je u disciplini light contact nastupio jedan natjecatelj. Luka Lacko u skupini dječaka početnika +32 kilograma dijelio je 5-8 mjesto. David Kos je nakon dvije pobjede u skupini kadeti mlađi početnici +47 kilograma osvojio prvo mjesto. Sara Pavlović je u svojem prvom nastupu, u skupini kadetkinje starije do 55 kilograma u polufinalnoj borbi osvojila brončanu medalju. Antonija Škreblin u skupini kadetkinje starije do 60 kilograma osvojila je drugo mjesto. Karlo Lacko je prvi puta nastupio u disciplini light contact i u skupini kadeti stariji do 47 kilograma osvojio treće mjesto.

Kickboxing klub Zmaj je s osam natjecatelja u 17 startova osvojio 16 odličja – 13 zlata, srebro i dvije bronce. Po uspješnosti, taj je klub je u ukupnom poretku zauzeo drugo mjesto, iza Jastreba iz Jastrebarskog, koji je pak imao 30 startnih prijava. U light contactu Zmaj je s pet zlata, srebrom i broncom bio najbolji klub kupa, a u disciplini kick light, s osvojenih sedam zlata i broncom, na drugom mjestu, iza Kickboxing kluba Armus Zagreb. U point fightingu Elena Ljubek je u kategoriji mlađih kadetkinja do 37 kilograma osvojila peto mjesto, dok je Ana Sovec u kategoriji starijih kadetkinja do 50 kilograma bila prva. U light contactu, prva mjesta osvojili su Ana Sovec (starije kadetkinje do 50 kilograma), koja je proglašena najboljom starijom kadetkinjom u light contactu, zatim Stjepan Sedak (juniori do 57 kilograma), Ivan Bertić (juniori do 84 kilograma i seniori do 84 kilograma), proglašen najboljim juniorom u light contactu i Ivan Sovec (seniori do 79 kilograma), proglašen najboljim seniorom u light contactu. Drugo mjesto pripalo je Valentinu Pozaiću, u kategoriji seniora do 84 kilograma, a treće Danijelu Caru, u kategoriji seniora do 74 kilograma. U kick lightu prvi su bili Ana Sovec (starije kadetkinje do 55 kilograma), proglašena najboljom starijom kadetkinjom u kick lightu, Stjepan Sedak (juniori do 63 kilograma), najbolji junior u kick lightu, Ivan Bertić (juniori do 84 kilograma), Danijel Car (seniori do 74 kilograma), Ivan Sovec (seniori do 79 kilograma), Ivan Bertić (seniori do 84 kilograma) i Diana Franke (seniorke do 65 kilograma). Valentin Pozaić je pak bio treći u kategoriji seniora do 84 kilograma.

Treći u ukupnom poretku

Kickboxing klub BTI iz Zaboka osvojio je treće mjesto u ukupnom poretku u disciplini point fighting. Od pojedinačnih rezultata, prvo mjesto osvojili su Martin Majsec (point fighting, juniori -57 kilograma), proglašen najboljim juniorom u point fightingu, i Helena Sandra Tkalčević, koja je osvojila zlato u point fighting, u kategoriji juniorke -60 kilograma, te je proglašena najboljom juniorkom u point fightingu, i u disciplini light contact, gdje je proglašena najboljom juniorkom. Leonardo Čvek je osvojio dva srebra, u point fightingu, u kategoriji kadeta -47 kilograma, i u light contactu, u kategoriji starijih kadeta -47 kilograma. Treća mjesta osvojili su Matea Zeba, u disciplinama point fighting i light contact, starije kadetkinje -50 kilograma i Martin Majsec, u disciplini light contact, juniori -57 kilograma.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba