NAUČITE KAKO SE PRAVILNO ZAŠTITITI TIJEKOM BORAVKA U PRIRODI

Sutra u Zaboku stručni skup na temu “Krpelji kao prijenosnici zaraznih bolesti”

Objavljeno: 28.02.2018. JJ

Krapinsko-zagorska županija u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo KZŽ organizira stručni skup “Krpelji kao prijenosnici zaraznih bolesti”, koji će se održati ovog četvrtka u Centru za mlade i nezavisnu kulturu (Zelena dvorana) u Zaboku, s početkom u 17 sati.

Aktivna imunizacija

Cilj stručnog skupa je informirati građane o rizicima od ugriza krpelja koji mogu na ljude i životinje prenijeti i neke uzročnike teških zaraznih bolesti te ih educirati o mjerama pravilne zaštite tijekom boravka u prirodi, načinu odstranjivanja krpelja s kože, sa simptomima bolesti koje prenose krpelji, kao i s mogućnostima prevencije bolesti aktivnom imunizacijom – cijepljenjem.
Predavanje na temu “Krpelji kao prijenosnici zaraznih bolesti” održat će Ivan Lipovac, dr. med., spec. epidemiolog iz Zavoda za javno zdravstvo KZŽ, dok će na temu “Krpelji kao prijenosnici zaraznih bolesti za životinje” govoriti Biserka Zidar, dr. vet. med. iz Veterinarske stanice Zabok.

Za sve zainteresirane

Ovaj stručni skup namijenjen je svima zainteresiranima, a posebno planinarskim i lovačkim udrugama, osobama koje rekreativno ili profesionalno borave u prirodi, odgojno-obrazovnim ustanovama koje održavaju škole u prirodi itd. Predviđeno trajanje je 90 minuta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba