U SKLOPU MEĐUNARODNE G.E.T. KONFERENCIJE O ENO-GASTRO TURIZMU, U ILOKU DODIJELJENE NAGRADE “BIJELI GROZD REGIONAL TROPHY”

JOŠ JEDNO PRESTIŽNO PRIZNANJE: “Vuglec breg” na drugom mjestu najboljih turističkih vinarija u regiji

Objavljeno: 22.02.2018. JJ

Četvrta međunarodna G.E.T. konferencija o eno-gastro turizmu održana je na Ladanjskom imanju Principovac u Iloku. Organizator dvodnevne konferencije je udruga za kulturu stola G.E.T, a ona je na jednom mjestu okupila istaknute turističke stručnjake i predstavnike značajnih turističkih institucija u Hrvatskoj i Sloveniji, te vinare i ugostitelje iz Hrvatske i država regije, kako bi raspravljali o trendovima i izazovima u turističkom sektoru, razmijenili najbolje prakse i potaknuli raspravu o važnosti jačanja suradnje javnog i privatnog sektora za održivi razvoj eno-gastro turizma.

19 vinarija

Udruga G.E.T. se bavi promicanjem eno-gastronomije i razvojem eno-gastro turizma te je, pod zajedničkim nazivnikom Centar za razvoj eno-gastro turizma, s tim ciljevima pokrenula nekoliko projekata, među kojima se nalaze i ova konferencija, kao i nagrada u vinskom turizmu “Bijeli grozd”. Nagrada “Bijeli grozd Regional trophy” dodijeljena je prvog dana konferencije, a namijenjena je vinarijama koje razvijaju vinski turizam, prema glasovima publike iz cijele regije. Publika je ove godine birala između ponuđenih 19 vinarija, to jest, po nekoliko najboljih iz svake od država koje sudjeluju. Prema tim glasovima, prvo mjesto osvojili su Podrumi Vukoje 1982, Trebinje (Bosna i Hercegovina), drugo mjesto Vuglec breg, Škarićevo (Hrvatska), treće mjesto vinarija Kopitović, Brčeli (Crna Gora), četvrto mjesto Iločki podrumi, Ilok (Hrvatska) i peto mjesto vinarija Kovačević, Irig (Srbija).

Kristalni trofeji

Sve nominirane vinarije dobile su priznanja, a pet najboljih lijepe i vrijedne uspomene, kristalne trofeje iz Staklarne Rogaška. Konferencija je održana pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, Ministarstva turizma RH, Ministarstva poljoprivrede RH, Hrvatske gospodarske komore te uz potporu Turističke zajednice Vukovarsko – srijemske županije, grada Iloka i TZ grada Iloka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba