NA LIKOVNO – LITERARNI NATJEČAJ PRISTIGLO 139 RADOVA IZ 22 ZAGORSKE ŠKOLE

U utorak se u Zaboku otvara izložba radova na temu Domovinskog rata, u organizaciji UVSPDR-a “Barun”

Objavljeno: 07.02.2018. JJ

Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata “Barun” je tijekom 2017. godine, u suradnji s osnovnim i srednjim školama Krapinsko – zagorske županije, provodila projekte “Promicanje istine o Domovinskom ratu” i “Likovno – literarni natječaj na temu Domovinskog rata”.

Pet kategorija

Tijekom 2017. godine održano je 15 predavanja o Domovinskom ratu u 14 osnovnih i srednjih škola s područja županije, a jedno predavanje održali su i učenici jedne srednje škole u Rijeci. Na likovno – literarni natječaj pristiglo je 139 radova, 20 literarnih i 119 likovnih, iz 22 škole Krapinsko – zagorske županije.
Završnica projekata i otvorenje izložbe dijela radova pristiglih na natječaj održat će se u utorak u Gradskoj knjižnici “Ksaver Šandor Gjalski” u Zaboku, s početkom u 16 sati.

Nagrade i zahvalnice

Tom prilikom, u prisustvu predstavnika svih škola i institucija koje su pomogle u provođenju projekta, profesora povijesti i mentora, bit će dodijeljene nagrade autorima 16 literarnih i likovnih radova u pet kategorija. Svim sudionicima projekata bit će dodijeljene prigodne zahvalnice.
U oba projekta sudjelovalo je ukupno 25 škola i oko 1200 djece i mladih. Izložba će se moći razgledati od 14. do 28. veljače u radnom vremenu Gradske knjižnice “Ksaver Šandor Gjalski”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba