UČENICI POLJOPRIVREDNOG UČILIŠTA SREDNJE ŠKOLE BEDEKOVČINA NA DVODNEVNOJ STRUČNOJ EKSKURZIJI U ITALIJI

Budući agrotehničari i poljoprivredni gospodarstvenici obišli međunarodni sajam, upoznali se s proizvodnjom riže i sira te razgledali Veronu i Padovu

Objavljeno: 07.02.2018. JJ

Budući agrotehničari i poljoprivredni gospodarstvenici Srednje škole Bedekovčina bili su na dvodnevnoj stručnoj ekskurziji u Italiji, u sklopu koje su posjetili Međunarodni sajam “Fieragricola” i neka poljoprivredna gospodarstva.
Prvi dan su tako obišli siranu Latteria Agricola Venera Vechia u Gonzagi, nedaleko od Verone. Sirana proizvodi poznati talijanski parmezan, a mlijeko otkupljuje od lokalnih manjih proizvođača mlijeka i zadruga.

Najveća dostignuća

Međunarodni sajam poljoprivredne mehanizacije i stočarstva “Fieragricola” održava se svake druge godine u Veroni i predstavlja najnovija dostignuća iz oblasti tehnologije, poljoprivredne mehanizacije, uzgoja stoke i opreme za farme, izložbu stoke, genetsku sadnju, voćarstvo, vrtlarstva… Učenici Poljoprivrednog učilišta Srednje škole Bedekovčina posjetili su ovaj poznati poljoprivredni sajam kako bi se upoznali s trenutno najvećim dostignućima u području poljoprivredne mehanizacije u svijetu, kao i uzgojnim programima vezanima uz govedarstvo, svinjogojstvo, ovčarstvo, kozarstvo i konjogojstvo. Uz to, učenici su uživo mogli vidjeti i informirati se o brojnim svjetskim i talijanskim pasminama stoke predstavljene na sajmu.
Nakon sajma, u sklopu kulturno – turističkog upoznavanja, posjetili su središte Verone i njezine najznačajnije turističke točke.
Tijekom drugog dana stručne ekskurzije, učenici su se mogli upoznati s tehnikama uzgoja, proizvodnjom i ambalažiranjem riže u rižari Corte Facchina Piccola u Padovi. Također, u Sveučilišnom botaničkom vrtu u Padovi razgledali su moderno dizajnirane staklenike, kao i značajne biljne vrste ovog botaničkog vrta, koji je uvršten i na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Vrt posjeduje izuzetnu kolekciju rijetkih biljaka i prikazuje klimatske prilike i biljke svih kontinenata svijeta.

Upoznavanje s praksom

Na kraju je slijedio turistički obilazak Padove, poznate po svojim bazilikama, trgovima i sveučilištu.
– Obilazak Međunarodnog sajma Fieragricola i tvrtki vezanih uz poljoprivrednu proizvodnju sjeverne Italije, postao je obavezan tijekom školovanja učenika Srednje škole Bedekovčina jer se učenici poljoprivrednih zanimanja ovom edukativnom ekskurzijom najbolje mogu upoznati s poljoprivrednim praksama i novitetima i iskoristiti svoja iskustva u nastavi – poručuju iz škole.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba