SAMO PET DANA NAKON POŽARA U KOJEM JE IZGORJELO SKLADIŠTE OROSLAVSKOG PODUZEĆA AQUAFILCRO, PONOVNO JE POKRENUT VEĆI DIO PROIZVODNJE

“Naše daljnje poslovanje nije ugroženo i sve će se uskoro normalizirati”

Objavljeno: 01.02.2018. JJ

Samo pet dana nakon što je u velikom požaru u potpunosti izgorjelo skladište sa sirovinama i gotovim proizvodima, poduzeće AquafilCRO iz Oroslavja ponovno je pokrenulo veći dio proizvodnje.

Iznajmili skladište

– Veći dio proizvodnje pokrenut je u utorak, a izvan funkcije još je samo jedan manji dio, gdje su ušli dim i čađa, ali koji će također proraditi za nekoliko tjedana. Najvažnije je da je za sada u funkciji onaj glavni, veći dio, gdje su u sklopu prošlogodišnjih investicija postavljeni novi strojevi. Naravno, aktivno se radi i na raščišćavanju površina koje su bile zahvaćene požarom, tako da računamo na to da će se ubrzo sve normalizirati. Što se tiče skladišta, jedno smo iznajmili u Krapini, a u dvorištu našeg poduzeća u Oroslavju postavili smo i dva montažna – rekao nam je Saša Muminović, financijski direktor i član Uprave, kojeg smo pitali i koliko iznosi ukupna šteta.

– Šteta je jako velika, a točan iznos tek se utvrđuje. No, naše je poduzeće bilo osigurano, tako da njegovo daljnje poslovanje nije ugroženo. Potrudit ćemo se nadoknaditi gubitak koliko god možemo – zaključio je Muminović.

300-tinjak ljudi

Podsjećamo, skladište poduzeća izgorjelo je u jutarnjim satima 25. siječnja. Inače, AquafilCRO je osnovan 2001. godine, zapošljava 300-tinjak ljudi i ostvaruje godišnji promet od preko 300 milijuna kuna, a bavi se preradom i doradom poliamidnih vlakana. Svi gotovi proizvodi se izvoze i plasiraju preko distributerske mreže grupe Aquafil. Naime, AqufilCRO dio je talijanske grupacije koja svoje podružnice, osim u Hrvatskoj, ima i u Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Italiji, Sloveniji, Kini i Tajlandu. Prošle godine, Društvo je investiralo 2,5 milijuna eura za kupnju novih strojeva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba