SVEČANOM SJEDNICOM PROSLAVLJEN DAN OPĆINE KUMROVEC

“Prioritet u nadolazećem razdoblju bit će obnova i proširenje dječjeg vrtića, jer se broj polaznika u posljednjih nekoliko godina udvostručio”

Objavljeno: 25.11.2017. Jelena Jazbec

U Zelenjaku je svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen dan općine Kumrovec. Prisutnima se obratio načelnik Robert Šplajt, koji je istaknuo najvažnije općinske projekte provedene od posljednje svečane sjednice.
– Rekonstruirana je nerazvrstana cesta Ravno Brezje – Erdelić Jarek. Radilo se o investiciji vrijednoj 215.000 kuna, a sufinancirana je sredstvima Općine Kumrovec i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Također su ove godine osigurana značajna sredstva za buduće projekte – više od sedam milijuna kuna iz Mjera ruralnog razvoja za izgradnju II. faze kanalizacije naselja Risvica i Ravno Brezje. Projektna dokumentacije za izgradnju je izrađene od strane Općine Kumrovec te prenesena Zagorskom vodovodu, koji će izgradnju sustava kanalizacije provesti u roku od 36 mjeseci – rekao je Šplajt.

Regulacija kanala

Dodao je i kako je u suradnji s Hrvatskim vodama provedeno produbljivanje i tehničko čišćenje potoka Ravno Brezje II u duljini od gotovo dva kilometra. Pristupilo se i regulaciji svih kanala oborinske odvodnje na dijelu naselja Risvica najpogođenijem poplavama, gdje je ukupno produbljeno i očišćeno nekoliko kilometara kanala oborinske odvodnje, te su iskopani i poneki novi kanali na kritičnim dijelovima i sanirani propusti.
– Općina je ove godine financirala i djelomičnu obnovu parketa dvorane Osnovne škole Josipa Broza u Kumrovcu, koji je bio u poprilično lošem stanju, kako bi se nastava tjelesne kulture mogla odvijati kao do sada, a Županija je osigurala višemilijunska sredstva za obnovu osnovne škole koja bi trebala krenuti nagodinu, čime će se uvelike poboljšati uvjeti za učenje svoj djeci Kumrovca i Zagorskih Sela, koja pohađaju našu zajedničku školu. Također, budući da se broj djece u Dječjem vrtiću “Jaglac” u Kumrovcu u proteklih nekoliko godina gotovo udvostručio, početkom sljedeće godine između načelnika, župana i ravnateljica vrtića i osnovne škole dogovoreno je proširenje vrtića za dodatnih 40 kvadrata na dosadašnje prostorije osnovne škole, a Općina je u postupku izrade projektne dokumentacije preuređenja i obnove svih prostorija dječjeg vrtića te će to biti prioritet u nadolazećem razdoblju – zaključio je Šplajt.

Slavljenička torta

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenaca kod spomenika “Lijepoj našoj”, a na kraju svečane sjednice, sadašnji načelnik Robert Šplajt i bivši, drugi po redu, načelnik Kumrovca Mladen Domjanić zajedno su razrezali tortu povodom proslave 20. obljetnice osnutka općine. Tim povodom sutra će u prostorijama Vatrogasnog doma biti održano i druženje za građane, s početkom u 10 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba