NAKON ŠTO JE OTKRIVENO KAKO JE DIREKTOR PIŠKORNICE SEBI ISPLATIO MILIJUNSKI BONUS, PROVJERILI SMO POSTOJI LI SLIČNA PRAKSA U NEKIM ZAGORSKIM JAVNIM PODUZEĆIMA

Nema bonusa u ŽUC-u, Zagorskom vodovodu i ZARA-i, otpremninu će u slučaju otkaza dobiti jedino direktorica Krapinsko – zagorskog aerodroma

Objavljeno: 25.11.2017. Jelena Jazbec

Nakon što je podravsko odlagalište otpada Piškornicu potresla snažna afera, kada je otkriveno kako je sada smijenjeni direktor Mladen Jozinović sam sebi isplatio milijun kuna bonusa, nakon što je osnovao novu tvrtku, Piškornica sanacijsko odlagalište (PSO), i sam sebe postavio za direktora u tvrtki kćeri, odlučili smo provjeriti kakvo je stanje u zagorskim javnim poduzećima. Naime, Piškornicu su osnovale Varaždinska, Međimurska, Krapinsko – zagorska i Koprivničko – križevačka županija, a Krapinsko – zagorska županija u svojoj nadležnosti ima još nekoliko poduzeća.

Šest plaća

Ravnatelj Županijskih uprava za ceste je Željko Vincelj, čija mjesečna plaća, doznajemo, iznosi oko 12.650 kuna neto. Međutim, ne postoje nikakve posebne naknade, odnosno bonusi za dobro poslovanje, a u slučaju otkaza, ravnatelj neće dobiti otpremninu.
Jedina zaposlenica Krapinsko – zagorskog aerodroma je direktorica poduzeća, Sandra Mičin, koja ja na tu dužnost raspoređena po osnovi zakonske obveze osnivača. Mičin nam je rekla kako je prijašnjih godina tu funkciju obavljala volonterski, uz svoj redoviti posao u Odjelu za promet.
– Na funkciji direktora s 23 godina radnog staža sada obnašam poslove redovnog poslovanja poduzeća, operativne poslove aerodroma i poslove razvoja djelatnosti, uz plaću od 13.749,84 kuna bruto, odnosno 9.691,90 kuna neto. Ne postoji ugovorni bonus ni posebne naknade, jedina obveza je isplata šest plaća u slučaju izvanrednog prijevremenog otkaza ugovora – ističe direktorica Mičin.

Javni isporučitelj

Bonuse, posebne naknade i otpremnine nemaju niti u Zagorskom vodovodu, čiji je direktor Mario Mihovilić.
– Zagorski vodovod d.o.o. je trgovačko društvo u isključivom vlasništvu/suvlasništvu 25 jedinica lokalne samouprave. Osnovna djelatnost društva je pružanje javne usluge, javne vodoopskrbe i javne odvodnje, a djelovanje je u osnovi ustrojeno Zakonom o vodama. Prema društvenom ugovoru društva, skupština imenuje upravu/direktora, a Zagorski vodovod d.o.o. kao javni isporučitelj vodnih usluga nikada nije isplaćivao direktorima posebne bonuse ili naknade za dobro poslovanje, kao ni otpremnine – doznajemo iz Zagorskog vodovoda.
I direktorica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar nam je potvrdila kako u ZARA-i nema posebnih bonusa, naknada za dobro poslovanje niti otpremnina, međutim, niti iz ZARA-e niti iz Zagorskog vodovoda nismo dobili odgovor na pitanje koliko iznosi mjesečna plaća direktora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba