RADIONICA “CITY TO CITY DIALOGUE”, U ORGANIZACIJI SVJETSKE BANKE

Pregračani u Makedoniji predstavili crowdfunding kampanju za energetsku obnovu dječjeg vrtića

Objavljeno: 20.11.2017. JJ

U organizaciji Svjetske banke, u Skoplju u Makedoniji održana je sada već tradicionalna radionica pod nazivom “City to City dialogue”, na kojoj je sudjelovao i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj te pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Pregrade, Krunoslav Golub. Radi se o odličnoj prigodi da se sa stručnjacima iz regije razmjene spoznaje i iskustva u korištenju rezultata iz financijske samoprocjene i upravljanju financijama.

Sudionik UPP-a

Grad Pregrada od 2016. godine sudionik je UPP-a, Programa urbanog partnerstva, projekta Svjetske Banke kojim se želi proširiti primjena Modela financijske samoprocjene (MFSA) u jedinicama lokalne samouprave te se potiče razmjena znanja i partnerstvo među gradovima. Projekt je financiran iz sredstava Svjetske banke.
Vešligaj je predstavio alternativni način financiranja, tzv. crowdfunding. Naime, 2015. godine u Pregradi je pokrenuta renovacija dječjeg vrtića po niskoenergetskom principu. Navedenim projektom omogućilo se građanima da financijski sudjeluju u povećanju kvalitete javnih objekata čije usluge svakodnevno koriste i to putem kolektivnog investiranja građana.

100 tisuća kuna

Pokretanjem, provođenjem i završetkom pilot projekta “Ti i ja zajedno za vrtić u Pregradi” koju su zajednički osmislili Grad Pregrada i Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), crowdfunding platforma Croenergy.eu uspješno je položila svoj prvi ispit. U kampanji koja je trajala 90 dana prikupljeno je gotovo 100.000 kuna od preko 200 donatora, čime je zatvorena financijska konstrukcija za obnovu krovišta i fasade Dječjeg vrtića Naša radost iz Pregrade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba