POTPISANI UGOVORI: IZ EUROPSKIH FONDOVA OSIGURAN NOVAC ZA POBOLJŠANJE UVJETA U 47 HRVATSKIH ŠKOLA, MEĐU KOJIMA SU I TRI ZAGORSKE

Za škole u Martinišću, Stubičkim Toplicama i Krapini ukupno 1,6 milijuna kuna

Objavljeno: 01.11.2017. JJ

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, potpisani su ugovori o sufinanciranju po Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama, kroz koji se sufinanciraju projekti koje su prijavile županije, gradovi i općine. Odobrena su 42 milijuna kuna za uređenje 47 hrvatskih osnovnih i srednjih škola, među kojima su i tri zagorske.
Krapinsko – zagorskoj županiji je tako odobreno 800 tisuća kuna za izgradnju Područne škole u Martinišću, Općini Stubičke Toplice 150 tisuća kuna za rekonstrukciju i dogradnju osnovne škole, odnosno za proširenje sanitarnih prostora i ured tajništva te za dogradnju i opremanje kuhinje, a Gradu Krapini 700 tisuća kuna za uređenje sportskog igrališta kod Osnovne škole Augusta Cesarca.
– Iznimno sam ponosna što smo pronašli način za sufinanciranje projekata koji će poboljšati uvjete za rad u školama, unatoč činjenici da obnova i poboljšanje materijalnih uvjeta u školama nisu prihvatljivi troškovi za sufinanciranje EU sredstvima u ovom programskom razdoblju – rekla je prilikom potpisivanja ugovora ministrica Regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te dodala kako je osnovni preduvjet za zaustavljanje depopulacije, upravo osiguravanje adekvatne infrastrukture za pružanje kvalitetnog obrazovanja, što, nažalost, prilikom pregovora s Europskom komisijom o operativnim programima za razdoblje 2014. – 2020. godine, nije prepoznato kao prioritet.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba