SVEČANO OTVORENJE U TRAVNJU, NO NA IZLET MOŽETE VEĆ DANAS: Novi turistički proizvod u Stubičkim Toplicama

POUČNO – REKAREATIVNA ŠETNICA “KAPELŠČAK”: Šetajući netaknutom prirodom, doživite ljepote stubičkog kraja i zagorskih brega

Objavljeno: 29.10.2017. zagorjeinternational

U Stubičkim Toplicama radi se na projektu poučno – rekreativne staze “Kapelščak”, doznajemo od direktorice Turističke zajednice Stubičkih Toplice, Bernarde Ivček.

– Staza će vam pomoći da pronađete ljepote topličkog kraja, zagorskih brega i da u njima uživate, a da pritom ne zaboravite da je pješačenje najstariji i najzdraviji način kretanja. Trasa šetnice započinje u Parku Maksimilijana Vrhovca i nastavlja se nekadašnjom trasom planinarske staze, kroz šumski predio uz ulicu Žrtava Seljačke bune, te se penje uz brdo Kapelščak u pravcu vidikovca i kapele svete Katarine. Duljina staze je dva kilometra, a za obilazak je potrebno 45 minuta laganog hoda. Duž šetnice su postavljene edukativne table, kao i prigodne eko-poruke za posjetitelje, te drvene klupe i koševi za smeće. Prošećite očuvanom stazom u netaknutoj prirodi – pozvala je direktorica Ivček.

Dodatni sadržaj

Cilj projekta je obogatiti turističku ponudu na području Stubičkih Toplica za jedan dodatni sadržaj, tim više što je trend i potražnja na emitivnim tržištima, za aktivnim odmorom u velikom porastu, te omogućiti zaljubljenicima u prirodu da u njoj uživaju i da se susretnu sa zagorskom poviješću.

– Šetnica je zamišljena kao pješačka staza tako da svim mještanima, ali i posjetiteljima naše Općine omogući šetnju, da udišu svježi zrak, jer je područje udaljeno od glavne prometnice koja prolazi kroz mjesto, a također se može koristi i za izlete “škole u prirodi”. Zahtjevnije pješačke staze traže od šetača da nose čvršću sportsku obuću ili alpinističke cipele, dok naša šetnica nema toliko zahtjevan uspon. Jedino bi za goste i putnike namjernike bilo preporučljivo sa sobom ponijeti vodu ili voćni sok, posebice ljeti – objasnila je Ivček, čija je Turistička zajednica nositelj projekta, a partner u je Radno tijelo za kulturu i ekologiju Općine Stubičke Toplice, te Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije.

Potpora HTZ-a

Inače, kao turističko vrednovanje novih proizvoda i proširivanje turističke ponude, projekt je u travnju ove godine prijavljen na javni natječaj Hrvatske turističke zajednice, te su sredstva za izradu šetnice ostvarena putem potpore HTZ-a i financijske potpore Općine Stubičke Toplice i Turističke zajednice. Svečano otvorenje šetnice predviđeno je uz 27. travanj 2018. – Dan Općine Stubičke Toplice, no šetnica je već u funkciji za posjetitelje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba