PRI OBILJEŽAVANJU BLAGDANA SVIH SVETIH, DOĆI ĆE DO POVEĆANE FREKVENCIJE VOZILA PREMA SVIM ZAGORSKIM GROBLJIMA

APEL POLICIJE: Obratite pozornost na signalizaciju i naloge policajaca, poštujte prometne propise i ne ostavljajte osobne stvari u automobilima

Objavljeno: 29.10.2017. AB

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, doći će do povećanog prometa vozila i kretanja građana, koji će se u većem broju okupljati na svim grobljima Krapinsko -zagorske županije, sukladno tradicionalnim vjerskim običajima, u znak sjećanja na umrle i poginule.

Pojačana kontrola

S obzirom da se prigodom obilježavanja navedenih blagdana na području naše županije očekuje povećana frekvencija vozila prema svim grobljima, policijski službenici će pojačano pokrivati prilazne ceste grobljima, radi osiguranja nesmetane protočnosti prometa te regulirati režim prometovanja na lokalnim prometnicama i ulicama koje vode prema grobljima.

– U cilju da se izbjegnu nepotrebne gužve i zastoji u prometu, mole se svi vozači da obrate pozornost na prometnu signalizaciju kojom će se regulirati promet u blizini groblja te da poštuju prometne propise i naloge policijskih službenika, kako bi na taj način osobno pridonijeli da dani štovanja na mrtve, proteknu u miru i dostojanstvu – pozivaju iz policije.
Policijski službenici će također preventivno djelovati u cilju zaštite osobne sigurnosti građana i njihove imovine te sprečavanja narušavanja javnog reda i mira i kaznenih djela, posebice teških krađa provaljivanjem u osobna vozila.

Prilagodite brzinu

– Isto tako, apeliramo na građane da dolaskom na groblja u automobilima ne ostavljaju svoje osobne stvari – torbice, novčanike, mobitele i slično, jer je se upravo u te dane bilježi povećan broj provala i krađa iz osobnih automobila parkiranih u blizini groblja. Također, savjetujemo vozačima da prilagode brzinu vozila uvjetima i stanju u prometu te poštuju druge prometne propise – zaključuju u PU krapinsko – zagorskoj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba