TRENUTNO JE U TIJEKU UREĐENJE DOMA KULTURE, A ZA LJEPŠU SLIKU OPĆINE POBRINULI SU SE I SAMI ŽITELJI

Zajedno s načelnicom, mještani posadili cvijeće i uredili središte Mača

Objavljeno: 26.10.2017. JJ

U tijeku je uređenje Doma kulture u Maču. Izvode se fasaderski radovi, a planirani završetak je kroz desetak dana. Vrijednost radova je 294 tisuće kuna. Ministarstvo kulture sufinancira projekt s 200 tisuća kuna, dok će ostatak biti podmiren iz općinskog proračuna. Također, načelnica Mladenka Mikulec neprestano nastoji okupiti mještane kako bi zajedničkim snagama uredili svoju općinu, pa je iza njih već nekoliko uspješnih akcija.

Još jedna akcija

– Zajedničkim smo snagama uredili središte centra Mača i zasadili maćuhice, te uredili kružni tok. Trudim se kao načelnica provoditi vrijeme s mještanima i održavati sastanke s mjesnim odborima, a sve je to urodilo plodom te smo već održali dvije radne akcije, a još jedna nam slijedi 5. studenoga na cesti “Mače pod brijeg”. Pozivam sve mještane tog dijela da se pridruže, daju svoj doprinos uređenju tog puta i sugeriraju neke druge zahvate – rekla nam je načelnica, dodavši i kako je u planu krpanje udarnih rupa i sanacija kritičnih kanala u Velikom Komoru, te kako se nada da će do kraja godine biti postavljena javna rasvjeta u dijelu Velikog Bukovca. Trenutno je u tijeku ishođenje potrebnih dozvola.

ESI fondova

– Pripremamo se i za prijavu na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja za sufinanciranjem projekata prema programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova. Ovim natječajem pokušat ćemo realizirati rekonstrukciju sajmenog prostora u Maču te izgradnju dječjeg vrtića – zaključuje načelnica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba