PREDSTAVLJEN PROGRAM KLANJEČKE MANIFESTACIJE “ZAHVALA JESENI”, KOJA ĆE I OVE GODINE GRAD PRETVORITI U “EUROPU U MALOM”

Osim nastupa Begina i Klape Intrade, bogatstvo svog folklora prikazat će gosti iz Češke, Poljske, Slovačke, Slovenije, Srbije i BiH

Objavljeno: 18.09.2017. Jelena Jazbec

Od 29. rujna do 1. listopada održat će se, ove godine po 16. puta, tradicionalna klanječka turističko – kulturna manifestacija “Zahvala jeseni”. Tim povodom, održana je i press konferencija, na kojoj je predstavljen bogat program koji su pripremili Turistička zajednica i Grad Klanjec.
– I ove će se godine, po treći puta, održati program “Europa za građane”, u sklopu kojeg će na našoj manifestaciji sudjelovati gosti iz Poljske, Slovenije, Slovačke, Češke, Srbije te Bosne i Hercegovine. Nadamo se prije svega prekrasnom vremenu, brojnim gostima, jer će za svakoga zasigurno biti ponešto. Bit će tu puno dobre zabave, dobra ugostiteljska ponuda, svoj sajam imat će tradicijski zanati, kao i OPG-ovi, pa će posjetitelji moći kupiti zimnicu i domaće kolače, kao i sve ostalo što je priroda kroz godinu dala i što su naši vrijedni sugrađani pripremili za ovu zimu – rekao je gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek.

“Zapjevaj i zapleši”

– Manifestacija je iz godine u godinu sve bolja, zadnjih nekoliko godina ima međunarodni karakter, pa nam tako i ove godine dolaze gosti iz dobrog dijela istočne i srednje Europe, sa svojim programom, što svakako obogaćuje “Zahvalu jeseni”. Jedan od naših tradicionalnih događaja održat će se u subotu, 30. rujna, pod nazivom “Zapjevaj i zapleši u kraju Lijepe Naše”, kada naši gosti pokazuju dio svog folklora i narodnih običaja, a uz nastup našeg domaćeg KUD-a “Antun Mihanović”, bit će to Europa u malom – najavio je Brlek.
Na klanječkoj pozornici i ove će godine nastupiti hrvatske estradne zvijezde.

Kulinarski show

– Posjetiteljima su zasigurno zanimljivi koncerti, pa će tako u subotu nastupiti Begini, a u nedjelju u 19 sati Tomislav Bralić i Klapa Intrade. Zasigurno će roditelji, bake i djedovi i ove godine pogledati naše najmlađe, koji uvijek pripremaju zanimljiv program, a tu je i za mušku publiku zanimljiv moto show Dejana Špoljara. Na ovogodišnjem kulinarskom showu moći će se kušati i međunarodni specijaliteti, češki i poljski, a ponovit ćemo i naš domaći kulinarski show pod nazivom “Kuhaj kaj ti ja velim” – naši partneri iz inozemstva će, uz pomoć naših domaćina, morati pripremiti jedan zagorski specijalitet – otkrila je Snježana Ricijaš, ravnateljica Kulturnog centra Klanjec.
Cijeli program manifestacije objavljen je na internetskoj stranici Grada Klanjca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba