U Sisku održan seminar turističkih djelatnika i muzealaca

PROFILIRANJE DESTINACIJA: I muzeji imaju važnu ulogu u promociji turizma

Objavljeno: 03.09.2017. Alen Brodar

U Turističkoj zajednici Grada Siska u četvrtak je održan seminar “Profiliranje destinacija i DMK proizvoda” u organizaciji UNPAH (Udruga nezavisnih putničkih agenata Hrvatske) uz suorganizaciju TZ-a i Gradskog muzeja Sisak.

Top destinacije

Uz potporu Ministarstva turizma i HTZ-a, i muzeji imaju važnu ulogu u promociji kulturnog turizma i svojih destinacija, rečeno je, a kao primjer dobre prakse Gradski muzej Sisak predstavio je svoje aktivnosti koje provodi u promicanju industrijske baštine, dok je TZ Koprivnice istaknula primjer svog Renesansnog festivala.
Predstavljena je i publikacija “Top 20 arheoloških destinacija Hrvatske” u koje je uvršteno i Hušnjakovo – poznato krapinsko nalazište neandertalaca.
– Danas sve učestaliji oblici turizma od kulinarskog do “wellbeing” turizma, fototurizma, od kulturnog do kreativnog turizma svakako pridonose kvaliteti naše kontinentalne regije. Hrvatsko muzejsko društvo također potiče rad svoje sekcije kulturnog turizma, a valja naglasiti i važnost kongresnog turizma – rekla je mr. sc. Vlasta Krklec, predsjednica HMD-a.

Kongres muzealaca

Najavila je ritom ujedno i 4. Kongres muzealaca Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem, koji će se održati u Gradskom muzeju Vukovar od 11. do 14. listopada, a uključit će posjet iznimnim lokacijama – Muzeju vučedolske kulture i Muzeju grada Iloka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba