Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar u radnom posjetu općini Jesenje

Unutar prostora Osnovne škole uredit će se dječji vrtić, načelnik Ranogajec upoznat i s projektima brze pruge i ceste prema Varaždinu i Čakovcu

Objavljeno: 03.08.2017. Alen Brodar

 

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, s ravnateljima županijskih poduzeća i ustanova, bio je danas u službenom posjetu Općini Jesenje, gdje je s načelnikom Andrijom Ranogajcem razgovarao u raznim projektima na području Općine.
– Razgovarali smo o mogućnostima da se unutar prostora Osnovne škole uredi dječji vrtić, s obzirom na to da je kapacitet škole veći od broja djece koja je trenutno pohađaju. Uputili smo stoga načelnika u razgovore i proceduru s ravnateljicom i Školskim odborom, jer oni moraju dati svoje stručno mišljenje i suglasnost, da bih ja mogao to odobriti – objasnio je župan Kolar, dodajući da je Ranogajca upoznao i o inicijativi brze pruge Zagreb – Zaprešić – Zabok – Krapina – Jesenje – Lepoglava – Ivanec – Varaždin – Čakovec, budući da 18. kolovoza trojica župana – Kolar, Čačić i Posavec, imaju sastanak u HŽ-u baš na tu temu.

Vodoopskrba

– Dakako, tu je i brza cesta prema Varaždinu, a jedno od težih pitanja koje čeka novog načelnika je vodoopskrba jer dio općine nije na mreži javnog vodovoda. Bit će tu potrebno dosta umješnosti, novca i novog projektiranja, da bi se to realiziralo, a razgovarali smo kako bi se tu mogla i Županija uključiti, zajedno s distributerom, Općinom i Hrvatskim vodama, da nam se ne događa da u vrijeme ovakvih vrućina i suša čak tri naselja potencijalno nemaju pitku vodu – objasnio je Kolar, zaključivši da je to bio vrlo dobar, produktivan sastanak te da vjeruje da će s konkretnim stvarima i rješenjima vrlo brzo izaći pred ljude i institucije koje bi to trebale rješavati.
Načelnik Ranogajec i ima viziju razvoja turizma u Jesenju, povezanu s OPG-ovima na području Općine, a razgovarali su i o biciklističkim stazama.
– Želimo pomoći našim OPG-ima, da se poboljša turistička ponuda Jesenja. A kao što je župan rekao, od kapitalnih projekata, ostaju nam vodoopskrba i dječji vrtić, za koji ćemo koristiti naše postojeće objekte – rekao je Ranogajec, dodajući da, što se tiče projekata koji bi se mogli kandidirati za sredstva iz EU fondova, to su bioenergana i Zabavni park u Donjem Jesenju.

Posvetiti se žiteljima

– Probat ćemo naći investitora koji bi krenuo u te projekte, a nadam se da ćemo u suradnji sa županijom to uspjeti pokrenuti. A ono što želim naglasiti je da ćemo se puno više posvetiti mladima. Puno se dosad ulagalo u infrastrukturu, u asfaltiranje i rasvjetu po cijeloj općini i to je dobro odrađeno, a sada je moj cilj stvarno pomoći našim žiteljima, na njihovom kućnom budžetu, da im se olakša život – zaključio je Ranogajec, pohvalivši sastanak sa županom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba