PALI U AKCIJI ZAGREBAČKE POLICIJE: Otkrili muljažu s plastičnom građevinskom folijom

Hrvat i Srbin glumili austrijske poduzetnike, prevarili poljsku tvrtku za 100.000 eura, a robu čuvali u skladištu u Mariji Bistrici

Objavljeno: 03.08.2017. zagorjeinternational

U akciji zagrebačke policije razotkrivena su dvojica prevaranata, 30-godišnji državljanin Srbije Danijel Đ. i njegov 34-godišnji pomagač, hrvatski državljanin Dejan S., koji su u prijevari teškoj nešto manje od 100 tisuća eura oštetili poljsku tvrtku Griltex, piše Net.hr.

Naručili 110,5 tona

Oni su naime, prije mjesec i pol dana, napravili lažnu internetsku stranicu stvarne austrijske firme “Eduard und Johann Strobl Gmbh” te glumili njene predstavnike. Tako su stupili i u kontakt s Griltexom, od kojeg su naručili 110,5 tona plastične građevinske folije. Za robu vrijednu oko 99 tisuća eura tražili su i dobili odgodu plaćanja, te im je ona početkom srpnja i isporučena. Iako je bilo dogovoreno da folija bude isporučena u Austriji, dvojac je u posljednji trenutak javio prijevoznicima da je odvezu u skladište kod Marije Bistrice, koje je Danijel Đ. već bio unajmio. Pretragom ovog skladišta, koja je obavljena sa sudskim nalogom, pronađeno je i privremeno oduzeto 55 paleta sa 64 tone robe, potvrdila je zagrebačka policija, koja je dvojac prijavila zbog prijevare Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Dejan S. za sada je uspio pobjeći, pa tužiteljstvo traži da se za njim raspiše tjeralica.

Pronašli kupca

Policijski inspektori nastavili su istraživati slučaj, pa su tako došli i do 35-godišnjeg kupca folije. U njegovu pak je domu pronađeno je 20-ak paleta. I njemu slijedi kaznena prijava i to zbog prikrivanja.
– Ukupna vrijednost otuđene robe iznosi oko 732.600 kuna, a policijski službenici su dosadašnjim postupanjem pronašli sveukupno 75 paleta odnosno 86,6 tona folije, koja će biti vraćena oštećenoj tvrtki – zaključuju u PU zagrebačkoj.

 

FOTO: PU zagrebačka

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba