VRIJEDNA INVESTICIJA U OPĆINI NOVI GOLUBOVEC

Gradit će se punionica flaširane vode u kojoj bi se moglo zaposliti 30-ak ljudi

Objavljeno: 11.07.2017. zagorjeinternational

U općinu Novi Golubove pristiže vrijedna investicija. Prema riječima načelnika Borisa Tušeka, za dvije godine ondje bi se mogla otvoriti punionica flaširane vode u kojoj bi se zaposlilo 30-ak ljudi.
Investitor je poduzeće Ival d.o.o. iz Osijeka, a Tušek ističe kako se gradnja punionice planira već duže vrijeme. Investitor je od Zagorskog vodovoda tražio dozvolu za eksploataciju, a potvrdila ju je i Županijska skupština. Radi se o eksploataciji prirodne vode koja izvire na dubini od 422 metra na Ivančici, u Starom Golubovcu.
– Već je napravljena probna bušotina i zdenac. Zemljište za gradnju punionice je u blizini željezničke postaje Novi Golubovec, u industrijskoj zoni, i udaljeno je sedam kilometara od zdenca. Trenutno Općina pomaže investitorima da se odredi najbolja trasa za cjevovod od zdenca do punionice – rekao nam je Tušek, dodavši i kako predviđa da bi punionica s radom mogla početi za dvije godine, te kako je od vlasnika doznao kako bi se u njoj moglo zaposliti od 25 do 30 ljudi.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba