ZAHVALJUJUĆI UDRUZI KRAPINJON, KRAPINA JE BOGATIJA ZA JOŠ JEDAN MURAL

Autor famoznog Krambergerovog murala Vedran Štimac oslikao poznatog njemačkog filozofa i sociologa H. Marcusea

Objavljeno: 23.05.2017. Jelena Jazbec

Krapina je, zahvaljujući Udruzi Krapinjon, bogatija za još jedan mural. Nakon nepune dvije godine, središte županije ponovno je posjetio autor famoznog Krambergerovog murala, Vedran Štimac iz Pule. Vedran je samouki umjetnik koji djeluje pod pseudonimom Polite BastART. U svom prepoznatljivom stilu, Vedran je ovog puta oslikao poznatog njemačkog filozofa i sociologa Herberta Marcusea, a mural nosi naziv po njegovom najpoznatijem djelu – “Čovjek jedne dimenzije”. Puna tri dana članovi udruge su pomagali Vedranu s čišćenjem zida, pripremanjem logistike te samim oslikavanjem, a sve se to odvijalo u prolazu kod ugostiteljskog objekta Peharček.
– Pozitivna atmosfera, druženje i stvaranje novih prijateljstava neizbježna su posljedica ovakvih akcija, a trag koji je ostavljen već je oduševio mnoge prolaznike te ih potaknuo na promišljanje i, nadamo se, davanje potpore ovakvim akcijama u budućnosti – poručuju iz Udruge Krapinjon.
Sljedeća akcija koja očekuje članove Udruge je festival “Krapinjon”, koji će se održati od 9. do 11. lipnja, a sve informacije o programu dostupne su na facebook stranici Udruge.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba