Odlični rezultati zagorskih plivača i plivačica u Zagrebu

PK Olimp Zabok na “Sv. Patriku” osvojio tri pokala i oborio dva rekorda mitinga

Objavljeno: 15.05.2017. mladenmandic

Plivačice i plivači Plivačkog kluba Olimp iz Zaboka, nastupili su proteklog vikenda u Zagrebu, na 13. Mitingu sv. Patrika 2017., koji je uspješno organizirao PK Novi Zagreb. Plivalo se na 25-metarskom bazenu Utrina, uz sudjelovanje rekordnih 869 natjecatelja iz 25 ponajboljih hrvatskih klubova. PK Olimp Zabok, pod vodstvom trenerice mlađih kategorija Maje Martinić, nastupio je s osam plivačica i deset plivača. Za Olimp su nastupili Ivan Bogdanić, Noa Benčić, Patrik Erceg, Andrija Anić, Mauro Šipek Glavač, Viktor Ostriž, Leon Novak, Matija Bartol, Pio Žnidarec, Toto Šipek Glavač, te plivačice Gita Vlahek, Jana Pavalić, Lea Piljek, Mia Hren, Vanja Bartol, Erika Pia Besednik, Lori Šipek Glavač i Emma Horvat.

Devet medalja

Olimpovci su osvojili ukupno devet medalja, od toga dvije zlatne, pet srebrnih i dvije brončane. Prvog dana natjecanja, Patrik Erceg je bio srebrni na 50 leptir i 50 prsno, te brončani na 50 slobodno. Mauro Šipek Glavač je bio srebrni na 50 leptir i brončani na 50 slobodno. U ukupnom zbiru četiri discipline, osvojio je i pokal za treće mjesto. Drugog dana natjecanja, Olimpovci su osvojili četiri medalje, od toga dvije zlatne i dvije srebrne. Mia Hren je u kategoriji do 2007. godišta bila zlatna na 25 slobodno i srebrna na 25 leptir. Na 25 prsno bila je nadomak medalje, osvojivši četvrto mjesto, a na 25 leđno bila je peta. U ukupnom zbiru četiri discipline, osvojila je pokal za drugo mjesto. U disciplini 25 slobodno, oborila je rekord mitinga s rezultatom 14,48 sekundi.

Zlato Jane Pavalić

Jana Pavalić je bila zlatna na 25 leptir, također s rekordom mitinga u vremenu 15,53 sekunde. Nadomak medalji bila je i na 25 leđno, osvojivši četvrto mjesto, a na 25 metara prsno bila je 11. U ukupnom zbiru, osvojila je odlično peto mjesto. Od ostalih rezultata vrijedno je spomenuti da je Vanja Bartol bila osma na 25 slobodno, Lori Šipek Glavač osma na 25 leptir i deveta na 25 prsno. Leon Novak bio je osmi na 25 slobodno, a Toto Šipek Glavač dvije godine mlađi od konkurenata, 11. na 25 metara leptir. Iduće natjecanje bit će “Žabac”, na 50-metarskom bazenu Mladosti u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba