Europski tjedan mladih – 1. – 7. svibnja

Pod sloganom “Zamisli, kreni, djeluj”, radionicu u Zaboku organizira i Mreža udruga Zagor

Objavljeno: 30.04.2017. zagorjeinternational

Osmo izdanje Europskog tjedna mladih održat će se diljem Europe od 1. do 7. svibnja. Naglasak će biti na solidarnosti i društvenom angažmanu mladih u Europi, pružit će se informacije o programu Erasmus+, a bit će to ujedno i prilika da mladi iznesu svoje ideje o tome kako oblikovati budućnost politika za mlade u Europskoj uniji. Svojim sloganom “Zamisli, kreni, djeluj”, Europski tjedan mladih poticat će mlade da zamisle svoju budućnost sudjelujući u raspravama o budućnosti politike EU za mlade, da krenu u inozemstvo te tako iskuse program mobilnosti Erasmus+ i da sudjeluju u nedavno pokrenutoj inicijativi Europske snage solidarnosti, koja pruža priliku mladima da izraze svoju solidarnost prema onima kojima je potrebna.

Rasprave u Bruxellesu

Tjedan mladih stavit će naglasak na poticajne priče i na projekte koji su organizirani u sklopu programa Erasmus+, kako bi se potaknulo što više mladih da se uključe. Europska komisija u Bruxellesu organizirat će rasprave o prioritetima i sredstvima budućih Strategija EU-a za mlade. Sudjelovat će stručnjaci za politiku za mlade, nadležna tijela država članica, osobe koje rade s mladima, organizacije za mlade i općenito mladi. Mladi koji žele doprinositi promjenama susrest će se s povjerenikom Navracsicsom, posjetit će Europski parlament i podijeliti svoje priče na proslavi Tjedna. Europski tjedan mladih sastojat će se od niza događanja i aktivnosti koje će biti organizirane u sve 33 države koje sudjeluju u programu Erasmus+ Europske unije, a koordinacija i organizacija događaja bit će povjerena Nacionalnim agencijama za mlade programa Erasmus+.

Što znači solidarnost

Mreža udruga Zagor u sklopu obilježavanja Europskog tjedna mladih organizira radionicu za srednjoškolce pod nazivom “Kroz aktivizam do solidarnosti u društvu”, a na njoj će se govoriti o solidarnosti, društvenoj angažiranosti i aktivizmu. Učenici će koristiti različite metode da pokažu što solidarnost za njih znači. Izrađeni radovi bit će prezentirani drugim učenicima u Srednjoj školi Zabok. Aktivnost će se provesti u Centru za mlade KZŽ u Zaboku, 3. svibnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba