U Zlataru predstavljeni kandidati

Marijan Hohnjec (HSS) iz Pregrade i Darinka Sviben (HDZ) iz Zlatara kao dožupani, garancija su ravnomjernog razvoja svih dijelova županije

Objavljeno: 27.04.2017. mladenmandic

U zlatarskoj Gradskoj vijećnici danas je održano predstavljanje kandidata liste HDZ-a i koalicijskih partnera za zamjenike župana. To će biti Marijan Hohnjec (HSS) iz Pregrade i Darinka Sviben (HDZ) iz Zlatara.

– Razvijanje svakog kutka Krapinsko – zagorske županije temelj je uspjeha. Istok Zagorja dosad je bio zapostavljen i infrastrukturno i politički, tog područja ni stanovnika s istoka nema ni u masterplanovima, niti u strategijama razvoja. Stoga smo ponudili najbolje rješenje za Krapinsko – zagorsku županiju i birali ljude koji su se dokazali u svom dosadašnjem radu, iza kojih će stajati Vlada RH – istaknuo je predsjednik zagorskog HDZ-a i saborski zastupnik Žarko Tušek, dodavši da će i na županijskoj listi, ali i u svim gradovima i općinama biti zastupljena kvota od 40 posto žena na listama.

Investicije, digitalizacija i poljoprivreda

Kandidat za zamjenika župana za gospodarstvo Marijan Hohnjec, rekao je kako je u životu prošao sve faze, od običnog radnika do direktora tvrtke koja danas zapošljava preko 500 djelatnika. Nadovezao se kako je dva mandata bio zadužen za gospodarstvo u Pregradi te da je sa svojim znanjem i iskustvom u izradi projekata te u analitici i upravljanju napravio puno za svoju sredinu. Kaže kako kroz svoj program želi dovesti nove investitore, otvoriti nova radna mjesta, provesti informatizaciju i digitalizaciju, a poljoprivredu koja je zapostavljena posljednjih 16 godina unaprijediti, kako zagorska sela ne bi ostala prazna. Dodao je pritom i kako su toplički i vjerski turizam odlična platforma na kojoj zagorski poljoprivrednici mogu plasirati svoje proizvode.
Darinka Sviben, 52-godišnja diplomirana socijalna radnica, kandidatkinja za zamjenicu župana za društvene djelatnosti, udana je i majka četvero djece, a trenutno je ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje u Loborgradu.
– Osnova mojeg političkog djelovanja bit će briga o obitelji, djeci, mladima, braniteljima i umirovljenicima. Posebno podržavam ravnomjerni razvoj svih krajeva Krapinsko – zagorske županije i pozdravljam odluku da se žene više angažiraju u politici. Sadašnja aktualna vlast u županiji se gubi i posustaje te su potrebne temeljne promjene, u čemu ćemo imati i veliku podršku aktualne Vlade – rekla je Darinka Sviben.

Pokazano zajedništvo

Nestranački kandidat za krapinsko – zagorskog župana uz podršku HDZ-a i koalicijskih partnera, Dragutin Ranogajec, istaknuo je kako je kriterij prema kojima je izabrao svoje zamjenike, bio da prije svega pokaže zajedništvo svih dijelova Zagorja.
– Želimo ovim izborom da svi stanovnici Krapinsko – zagorske županije imaju jednaku mogućnost ravnomjernog razvoja te da više ne bude situacija da primjerice asfalt u SDP-ovim općinama dolazi samo do granice općine i onda tamo jednostavno prestane – zaključio je Ranogajec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba