Dan općine Stubičke Toplice

Ivan Hren: Jedna smo od najprosperitetnijih općina u Hrvatskoj

Objavljeno: 27.04.2017. mladenmandic

Uz 24. obljetnicu konstituiranja, Stubičke Toplice slave svoj Dan općine. Uz Dan općine, Osnovna škola Stubičke Toplice uz otvorenje novih prostora u školi i službeno će dobiti ime po preminulom općinskom načelniku Vladimiru Bosnaru.

– Na postojeću školu dograđeno je oko 65 četvornih metara, gdje će biti smješteno tajništvo, računovodstvo i zbornica, a postojeći prostor stare zgrade smo prenamijenili u ured ravnateljice i nove sanitarne čvorove. U ovaj zapadni dio škole uloženo je oko 500 tisuća kuna, a u dugoj fazi slijedi preuređenje i istočnog dijela školske zgrade, gdje će biti specijalističke učionice i kabineti – rekla je ravnateljica OŠ Vladimira Bosnara Brigitte Gmaz.

Najveći indeks razvijenosti

Obnašatelj dužnosti općinskog načelnika Ivan Hren kaže kako je protekli mandat značio uspješno razdoblje s puno korisnih infrastrukturnih projekata

– Jedna smo od najprosperitetnijih općina i to ne samo u Krapinsko – zagorskoj županiji, već općenito u Hrvatskoj. To nam govori i indeks razvijenosti od 102,27 posto, koji ukazuje na malu nezaposlenost i da je osobni dohodak po stanovniku među višima u Hrvatskoj. Općina je ostvarila prihode u iznosu od 10,5 milijuna kuna ili 90,90 posto u odnosu na planirano. U protekle četiri godine, obnovljen je i rekonstruiran nogostup od željezničke postaje do granice s Donjom Stubicom te od Župnog ureda do benzinske postaje. Asfaltiran je i dio ulice Zagorskih brigada i Vinogradska ulica, a uz pomoć stanovnika započeta je i izgradnja puta Kapelščak. Započet je i otkup zemlje za buduće groblje, izgrađena je i kanalizacija u dijelu Mlinarske ulice i na Jurašćaku i produžena mreža javne rasvjete u Strmcu Stubičkom i Ulici žrtava Seljačke bune. Energetski smo obnovili i mjesni i vatrogasni dom u Pili, a asfaltirali smo i veliki dio nerazvrstanih cesta – rekao je Hren.

Uređenje Kulturnog centra

–  Po javnom pozivu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, odobreno nam je sufinanciranje projektne dokumentacije za izgradnju reciklažnog dvorišta. Tu je bila i dogradnja sportsko – rekreacijskog jezera Jarki, a obnovljena je i Povijesno – poučna staza Kamenjak. Najveći projekt 2016. godine bilo je uređenje Kulturnog centra u Stubičkim Toplicama gdje se po uređenju prostora pristupilo opremanju prostora namještajem, a nabavljen je i početni knjižni fond. I dalje činimo sve da zadržimo lokalni vodovod Sljeme – Pila – Strmec Stubički, za čije održavanje je ove godine utrošeno 81 tisuću kuna, koji su gradili sami mještani, te kanalizaciju za čiju izgradnju se također prikupljao novac. Izvedeni su i radovi asfaltiranja dvije nerazvrstane ceste u Pili, za što je utrošeno 417 tisuća kuna – rekao je Hren.



Dodijeljena i prigodna priznanja

Uz Dan općine dodijeljena su i prigodna priznanja. Plaketu Općine Stubičke Toplice dobili su Hotel Matija Gubec, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice te posmrtno Darko Potočki, bivši općinski vijećnik. Općinske zahvalnice su dobili plivač Mauro Šipek Glavač, Robotička sekcija OŠ Stubičke Toplice, Dom za starije i nemoćne Pintar, Ivan Sokač vlasnica tvrtke Elektron te djelatnici ugostiteljskih objekata Kavana Maksimilijan, Temple bara, Caffe bara Don Corleone i djelatnicima apartmanskog hotela Snježna kraljica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba