Investicija u obrazovanje najmlađih

Klanječki osnovci dobili dvije pametne ploče

Objavljeno: 26.04.2017. mladenmandic

U klanječkoj Osnovnoj školi Antuna Mihanovića, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek darovao je edukativnu interaktivnu tzv. pametnu ploče za Područnu školu u Lučelnici. Kako je istaknuo, jednu ploču za OŠ u Klanjcu kupila je sama škola iz svojih sredstava, dok je drugu ploču za potrebe Područne škole u Lučelnici, kupio Grad Klanjec, iz svojih proračunskih prihoda. Vrijednost jedne pametne ploče je 13.750 kuna.

Investicija se vraća trostruko

– Uvijek valja investirati u obrazovanje jer je dokazano da se takve investicije uvijek vraćaju uvećane i do tri puta. Nakon što je OŠ u Klanjcu kupila pametnu ploču, nismo mogli, a da istu takvu ploču ne omogućimo i za učenike Područne škole u Lučelnici – istaknuo je gradonačelnik Brlek, dodajući kako će u gradu Klanjcu prioritet uvijek imati mladi i njihovo obrazovanje.
Ravnateljica klanječke Osnovne škole Antuna Mihanovića Melita Ulama istaknula je kako je pametnom pločom u matičnoj OŠ opremljen kabinet za održavanje nastave iz kemije i biologije, dok je u Područnoj školi u Lučelnici pametna ploča postavljena u učionici u kojoj se održava nastava iz informatike.

E- dnevnici

– Prije dvije godine, klanječka Osnovna škola Antuna Mihanovića uvela je i E – dnevnike, a kupljeni su i kompjutori i projektori za sedam učionica u Osnovnoj školi – rekla je ravnateljica Ulama.
Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek najavio je da će informatičko opremanje dviju klanječkih škola, matične i područne, koje danas pohađa ukupno 194 učenika, sukladno mogućnostima i financijskim mogućnostima grada Klanjca, nastaviti i u idućim godinama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba