Budinščina

Uređeno dječje igralište za djecu od tri do 14 godina

Objavljeno: 27.12.2016. mladenmandic

U općini Budinščina uređeno je dječje igralište i okoliš. Projekte je izradila tvrtka JAM-ING d.o.o. iz Zlatara, a radove je izvela tvrtka „Hrvoj“ iz Poznanovca. Cijena radova za izgradnju igrališta iznosi 198.419 kuna, od čega je, prema prijavi na natječaj Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo pomoć općini Budinščina za uređenje i opremanje javnih prostora iznos od 90 tisuća kuna, dok je ostatak osiguran iz općinskog proračuna. Na navedeni iznos dodaje se trošak PDV-a u iznosu od 49.604 kune koji plaća Općina. Uz to, plaćeni su i troškovi nadzora koji iznose 11.163 kuna i troškovi projektiranja u iznosu od 8687 kuna. Ukupni troškovi uređenja dječjeg igrališta i okoliša u središtu Budinščine iznose 267.875 kuna.

Zadovoljene europske norme

Načelnik Budinščine Radovan Hercigonja rekao je kako je sva oprema dječjeg igrališta dizajnirana i proizvedena u skladu s normom koja zadovoljava sve europske operativne i sigurnosne zahtjeve, a dječje igralište je koncipirano tako da je igra omogućena djeci od 3-14 godina u pratnji roditelja. Dječje sprave svojim dizajnom, kvalitetom i ponudom igara djeci daju mogućnost razvoja motoričkih sposobnosti te oslobađanja straha od visine. Ispod dječjih sprava postavljena je antitraumatska zaštitna podloga izrađena od reciklirane gume koja apsorbira udarce pri padu i sprečava ozljeđivanje.

Pješačka staza

Postavljena je i urbana oprema – klupe s naslonom i košare za otpatke. Osim dječjeg igrališta, uređen je i ostatak parcele što je obuhvatilo uređenje pristupne pješačke staze betonskim opločnicima, izvedeno je asfaltiranje površine, izvršena je sanacija betonskih i kamenih zidova te su postavljeni poklopci na postojećoj kanalizaciji i vodovodnim oknima, a zasijan je novi i travnjak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba