Na Badnjak u župi Lobor

Treću godinu zaredom uprizorenje živih jaslica

Objavljeno: 23.12.2016. mladenmandic

U župi Lobor i ove će se godine na Badnjak uprizoriti žive jaslice. S loborskim udrugama, treću godinu zaredom, žive jaslice bit će uprizorene na prostoru pokraj Župne crkve, gdje će se moći vidjeti brojne životinje, a okosnica prikaza bit će “Legenda o četvrtom kralju”.

Loborski srednjoškolci

Među ukupno 13 glumaca, glavne uloge ove godine imaju loborski srednjoškolci, a svoj doprinos dat će i KUD Lobor, Lovačko društvo “Oštrc”, Udruga žena, Udruga sv. Ana, Udruga vinogradara i Fašnička ženska grupa. Prvi prikaz živih jaslica loborski župnik Vladimir Drnetić najavio je u 17 sati, prije dječje polnoćke koja počinje u 18 sati, dok će drugo uprizorenje biti od 23 sata, prije velike polnoćke, uoči koje će se koncertom božićnih pjesama predstaviti Župni zbor mladih “Vedrina”. Nakon polnoćke, Udruga Sveta Ana podijelit će poklone izrađene na njihovim radionicama, a pripremaju se i razni topli napici.

KUD Lobor

Na sam Božić, svoj blagdanski koncert priprema i KUD Lobor. Koncert pod nazivom “Zvona zvone, Božić je…” počinje u nedjelju u 18 sati, nakon tradicionalnog blagoslova djece u Župnoj crkvi sv. Ane. Članovima KUD-a pridružit će se i Tamburaški orkestar “Črni Tomaši”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba