Konferencija u Zaboku

Župan Kolar: Veselim se danu kad ćemo na županijsku zgradu moći postaviti natpis “Županija – prijatelj djece”

Objavljeno: 09.12.2016. mladenmandic

U Velikoj galeriji grada Zaboka, održana je konferencija “Uloga županija u stvaranju zajednica prijatelja djece”. Na primjeru Krapinsko – zagorske županije, sudionici su upoznati s provođenjem dobre prakse programa i aktivnosti za podršku djeci u zajednici. Konferenciju je otvorio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

DND Hrvatske

– Hrvatska zajednica županija je s Društvom “Naša djeca” Hrvatske krenula u ovaj projekt, koji već godinama živi u našim općinama i gradovima. Županije su osnivači osnovnih i srednjih škola, a imamo i razne ovlasti na području socijalne skrbi i pronatalitetne politike te smo smatrali logičnim da krenemo u ovu priču – rekao je župan Kolar te istaknuo kako se veseli danu kad će se na pročelje županijske zgrade u Krapini postaviti natpis “Županija – prijatelj djece”. Kolar se prisutnima obratio i u ime Hrvatske zajednice županija.
Sve prisutne pozdravili su i dopredsjednica Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske te voditeljica Radne skupine Hrvatske zajednice županija za akciju “Županije – prijatelji djece” Sonja Borovčak, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, koji je iznio iskustva Grada Zaboka u okviru akcije “Gradovi – prijatelji djece”, Marijana Šalinović ispred Ureda UNICEF-a za Hrvatsku te djeca iz Dječjeg vijeća i Dječjeg foruma grada Zaboka.

Dva predavanja

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek održala je predavanja “Ulaganje i skrb za djecu u Krapinsko – zagorskoj županiji” i “Podrška razvoju djece kroz usluge rane intervencije, osiguranje asistenata u nastavi i osnivanje logopedskih kabineta”.
Konferencija je održana u okviru projekta “Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za ostvarivanje prava djeteta”, koji vode Savez društava “Naša djeca” Hrvatske i Ured UNICEF-a za Hrvatsku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba