Redateljica Snježana Tribuson:

Krapinčani, krenite u kino!

Objavljeno: 09.12.2016. Jelena Jazbec

Krapinčani će od sutra ponovno moći uživati u kinoprojekcijama u svome gradu. Svečano otvorenje kina u Festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta je u 19 sati, a prije prve projekcije, bit će prikazan petominutni dokumentarni film Dragutina Kozine o povijesti krapinskog kina u razdoblju od 1923. do danas. U sklopu premijerne kino projekcije, bit će prikazan film poznate hrvatske redateljice Snježane Tribuson, “Sve najbolje”.

Romantična komedija

– Film govori o nekoliko usamljenih ljudi koji u predbožićno vrijeme, kada je usamljenost najteža, pokušavaju naći ljubav. U tome im pomažu žohari, otrovani bademi, operne arije, gigantski poriluk, vožnje motorom i božićni kolačići – otkrila nam je redateljica i scenaristica filma.
U ovoj romantičnoj komediji isprepliću se sudbine usamljene slastičarke Verice (Ksenija Marinković), koja je davno odustala od traženja “onog pravog”, Brankice (Renata Pokupić), svjetski uspješne operne pjevačice razočarane u ljubav i karizmatičnog Martina (Ozren Grabarić), koji se oporavlja od bračnog brodoloma.
U ljubavne zgode i nezgode glavnih junaka upleteni su ljubavnih soboslikar Ljubo (Goran Navojec), dvije medicinske sestre koje pokušavaju razumjeti kako funkcionira muški mozak i Tomo (Bogdan Diklić), poljoprivrednik vrlo neobičnih talenata.
– U filmu glume ponajbolji hrvatski glumci. Nekolicina njih već je glumila u ranijim mojim filmovima i TV serijama, pa ih ja dobro poznajem. Rad s njima mi je pravo zadovoljstvo i najveseliji je dio rada na filmu. Nova članica tima bila je Renata Pokupić, koja je prvi puta glumila na filmu, ali se vrlo lijepo uklopila u našu filmsku porodicu. Renata je naša poznata operna pjevačica, pa u filmu i glumi i pjeva i radi to podjednako dobro, u što se mogu uvjeriti svi koji dođu pogledati film, koji je do sada bio na mnogim festivalima i dobio sveukupno jedanaest nagrada – ističe Tribuson, iza koje su, uz ovaj, još tri uspješna filma – “Prepoznavanje” (1996.), “Tri muškarca Melite Žganjer” (1998.) i “Ne dao Bog većeg zla” (2002.).

Smijeh i tuga

– Publika može očekivati da će se na ovom filmu nasmijati, ali ponekad i rastužiti, suosjećajući s glavnom junakinjom koju glumi Ksenija Marinković. Vidjet će kako žohari pronalaze put kroz zid između poljoprivredne apoteke i dućana, kako majstor Ljubo zavodi sve žene na koje naleti, kako izgleda proba u HNK, kako se razbija skupi Porshe i kako žena može ostati zarobljena u kupaonici. No u svakom slučaju čini mi se da im ovaj film nudi ugodno provedenih sat i pol vremena. Krapinčani, krenite u kino! – poručuje S. Tribuson.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba