Investicija vrijedna 16 milijuna kuna

OMP Vladimira Pleška dograđuje proizvodnu halu i modernizira proizvodnju

Objavljeno: 06.12.2016. mladenmandic

U Zaboku je održana prezentacija projekta obrta OMP – obrada metala, trgovina “Dogradnja proizvodne hale i podizanje tehnološkog nivoa proizvodnje prerade metala”. Ukupna vrijednost projekta je 15.997.519 kuna, od čega Europska unija financira skoro trećinu – 5.149.505 kune. Investicija OMP-a trebala bi rezultirati povećanjem proizvodnih i skladišnih kapaciteta, povećanjem prihoda od prodaje i izvoza te povećanjem broja zaposlenih.

Nova radna mjesta

Zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek – Jambrek je nakon obilaska pogona istaknuo kako su ovakve investicije rezultat rada poduzetnika koji gleda nekoliko godina unaprijed, poduzetnika koji ima viziju i prati tržište.
– Ulaganje će otvoriti nekoliko radnih mjesta, ali i još jednom jasno pokazati kako je novac iz europskih fondova itekako dostupan – rekao je Ferek – Jambrek.
Tvrtka OMP proizvodi asortiman od nekoliko tisuća različitih, većinom izvanstandardnih metalnih proizvoda potrebnih za kemijsku, prehrambenu, procesnu i medicinsku industriju. Obrađuju se različite vrste materijala, od kojih većinom prevladava nehrđajući čelik, crni čelik, aluminij, mesing, bakar i bronca. Vlasnik obrta Vladimir Pleško rekao je kako je za poslove koje radi za inozemno tržište kupljen veliki broj strojeva te im je postojeći prostor postao premalen.

Njemačka i Švicarska

– Krenuli smo u pripremu izgradnje nove hale i nabavu još suvremenijih i bržih strojeva s kojima bi zadovoljavali sve potrebe koje zahtijeva današnja strojarska obrada metala u Europi. OMP cjelokupnu proizvodnju izvozi na njemačko i švicarsko tržište – rekao je Vladimir Pleško.
U obilasku pogona i prezentaciji projekta bio je i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik zagorske Obrtničke komore Davor Pleško, brojni poslovni partneri OMP-a te predstavnici Zagorske razvojne agencije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba