Za razvoj obrtništva

Branko Greblički Ventek dobio Priznanje na 29. kongresu ugostitelja u Splitu

Objavljeno: 02.12.2016. mladenmandic

Na 29. Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika koji je održan u Splitu, Priznanje za izniman doprinos razvoju obrtništva i promicanju ugostiteljske i turističke struke, ispred zagorske Obrtničke komore, dobio je predsjednik Ceha zagorskih ugostitelja, vlasnik poznatog restorana “Zelenjak” u Risvici pokraj Kumrovca, Branko Greblički – Ventek.

Obrt od 1938. godine

Ovaj 57-godišnjak ugostiteljski obrt naslijedio je od djeda i oca, koji su se ugostiteljstvom bavili od 1938. godine. Obrt, uz vrhunski restoran, nudi i opskrbljivanje pripremljenom hranom (catering), ima specijaliziranu trgovinu na malo suvenirima i rukotvorinama, te pansion pružanje usluge smještaja za kraći boravak. Greblički Ventek je aktivni član Upravnog odbora Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec od 1995. godine, dugogodišnji je član Skupštine OK KZŽ, predsjednik Ceha zagorskih ugostitelja te potpredsjednik Ceha ugostitelja Hrvatske obrtničke komore.

Književnik i glazbenik

Bio je član Sabora Hrvatske turističke zajednice, član je županijskog Društva književnika, glazbenik, pjesnik i kantautor. Dobitnik je Srebrne plakete za 2007. godinu pri OKKZŽ – za značajan doprinos u radu i razvoj obrtništva, Zlatne plakete “Zeleni cvijet” za najuređeniji okoliš od Hrvatske turističke zajednice za 2001. i Srebrne plakete za 2002. godinu, te je 2012. godine bio dobitnik Statue “Zlatne ruke” s poveljom HOK-a. Turistički magazin Way to Croatia i Udruga hrvatskih putničkih agencija dodijelila mu je nedavno i i nagradu Simply the best.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba