Hrvatsko društvo skladatelja

Raspisan natječaj za projekte potpore tradicijskoj glazbi

Objavljeno: 16.11.2016. mladenmandic

Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo je natječaj za potporu glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja tradicijske glazbe. Novac se raspoređuje iz fonda od naknada za tradicijsku glazbu.

Festivali i smotre

Ukupan fond potpora iznosi 318.784 kuna, odnosno toliko koliko je ZAMP prikupio za izvedbe tradicijske glazbe u 2015. godini. Hrvatsko društvo skladatelja natječajem podupire i promovira glazbeno stvaralaštvo u području tradicijske i narodne glazbe, te festivale, smotre, natjecanja ili koncerte navedenih vrsta glazbe, stimuliranjem kvalitete i izvrsnosti. Sufinanciraju se postojeći umjetnički relevantni festivali, smotre i natjecanja, zatim znanstveni i znanstveno popularni projekti, istraživanja, terenski rad, publikacije, objave knjiških izdanja ili nosača slike, zvuka i sl.

Prijave do 12. prosinca

Također će se sufinancirati organizacija smotri ili natjecanja s dodjelom nagrada ili objavom nosača zvuka za mlade glazbenike, posebice u glazbenim područjima, gdje takva natjecanja ne postoje. Oni koji se natječu, moraju Hrvatskom društvu skladatelja podnijeti detaljan umjetnički, organizacijski i financijski opis projekta za koji traže sufinanciranje, i to zaključno s 12. prosincem.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba