HEP osnovao novo društvo

“Ispunili smo zakonsku obavezu i razdvojili mrežnu i opskrbnu djelatnost”

Objavljeno: 10.11.2016. mladenmandic

Kako ističu iz Sektora za korporativne komunikacija HEP-a, HEP je ispunio zakonsku obavezu razdvajanja mrežne i opskrbne djelatnosti te nastavlja opskrbljivati više od dva milijuna kupaca pod istim uvjetima kao i do sada. Naime, rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu, osnovano je društvo HEP Elektra d.o.o. za opskrbu električnom energijom. Time je ispunjena obveza iz Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu električnom energijom, kojom je kao krajnji rok za izdvajanje djelatnosti opskrbe propisan 31. prosinca ove godine.

Kategorija kućanstvo

Osnivač društva je Hrvatska elektroprivreda d.d., a HEP Elektra je u djelatnosti opskrbe pravni sljednik. HEP Elektra će kao opskrbljivač, pod obvezom javne usluge električnom energijom, opskrbljivati samo kupce iz kategorije kućanstvo koji izaberu ili već koriste po automatizmu taj način opskrbe kao javnu uslugu u okviru univerzalne usluge. Također će, prema reguliranim uvjetima za zajamčenu opskrbu, opskrbljivati samo one krajnje kupce koji nisu u kategoriji kućanstva, a koji pod određenim uvjetima ostanu bez opskrbljivača.

Isti uvjeti

Od studenog 2016. godine, opskrbnu djelatnost kupaca na više od dva milijuna obračunskih mjernih mjesta u kategoriji kućanstva i s tržišnim udjelom od 89 posto u opskrbi kućanstava u Hrvatskoj, te 76 tisuća ostalih kupaca, preuzela je HEP Elektra. Svi kupci kojima je do sada opskrbljivač bio HEP ODS, nastavit će koristiti uslugu opskrbe pod istim uvjetima kao i do sada. Neće biti promjena ugovora, a kupci će moći nastaviti plaćati svoje račune preko postojećih, već zaprimljenih uplatnica. Kupcima ostaje i jedinstveni račun, što znači da će se u sklopu računa za električnu energiju kojeg će izdavati HEP Elektra, i dalje naplaćivati naknada za korištenje mreže, koja je prihod HEP ODS-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba