Novcem od prodaje kuće S. Rožić

Grad Klanjec otkupio 8640 kvadrata zemljišta za proširenje groblja

Objavljeno: 10.11.2016. mladenmandic

Grad Klanjec otkupio je zemljište za proširenje svog Gradskog groblja u Dolu Klanječkom. Kako nam je rekao gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, jer su gotovo sva grobna mjesta na sadašnjem groblju, uključujući i njegov novi dio, kupljena od strane građana, bilo je prijeko potrebno osigurati novi prostor na koji će se groblje širiti u bližoj budućnosti. Zemljište gdje će se ubuduće širiti Gradsko groblje veličine je 8640 četvornih metara i nalazi se s lijeve strane platoa mrtvačnice.

Dvije trećine Gradu

Otkupljeno je od privatnog vlasnika, novcem od prodaje kuće u zagrebačkom Botincu, koju je oporučno Gradu Klanjcu i klanječkoj Župi Navještenja Blažene Djevice Marije ostavila Smiljka Rožić.
– Prodajom kuće u Botincu, u Ulici Pere Kvržice 2, 2015. godine, koju nam je oporučno ostavila gospođa Smiljka Rožić, dobiveno je 410 tisuća kuna. Od tog iznosa, prema želji same gospođe Rožić, dvije trećine tj. 273.333 kune, pripale su Gradu Klanjcu, dok je jedna trećina, odnosno 136.666 kuna, pripalo klanječkoj Župi. Njezina je želja bila da se tim novcem uredi proširi groblje, a ostalo upotrijebi za dobrobit građana Klanjca – rekao je Brlek.

30 kuna po kvadratu

– Ovih 8640 četvornih metara zemlje platili smo 260 tisuća kuna, odnosno 30 kuna po četvornom metru, a ostali novac utrošen je na uređenje Klanjca, čime je želja gospođe Rožić u potpunost ispoštovana – ističe.
Dodao je kako je kupljeno zemljište otprilike iste veličine kao i sadašnje klanječko Gradsko groblje, možda i nešto malo veće, i da će za građane Klanjca biti dostatno za najmanje idućih 60 do 70 godina.
Nakon kupnje zemljišta, sada predstoji i izrada projektnog plana i dokumentacije, nakon čega će se prići i radovima na uređenju otkupljenog zemljišta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba