Uoči blagdana Svih svetih

Kod Središnjeg križa u Krapini položeni vijenci i zapaljene svijeće

Objavljeno: 31.10.2016. mladenmandic

Uoči blagdana Svih svetih, danas su kod Središnjeg križa u Krapini položeni vijenci i zapaljene svijeće. Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici Ureda državne uprave u Krapinsko – zagorskoj županiji, izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici Oružanih snaga RH, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova, zatim izaslanstvo Krapinsko – zagorske županije i izaslanstvo Grada Krapine.

Misa zadušnica

Za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu, za civilne žrtve rata, kako i za sve ostale koji su pokopani na krapinskom Gradskom groblju, pomolio se kapelan PU krapinsko – zagorske pater Zrinko Nikolić. Župan Željko Kolar i krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović, nakon polaganja vijenaca istaknuli su kako se na blagdan Svih svetih prisjećamo svih hrvatskih branitelja, ali i civilnih žrtava koje su dale život za Hrvatsku i koje nikad ne smijemo zaboraviti. Misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata održat će se u srijedu, na Dušni dan, u 10 sati u krapinskoj crkvi sv. Nikole.

Delegacije stranaka

Vijence je danas u Krapini položila i svijeće zapalila i delegacija HNS-a Krapinsko – zagorske županije, dok će sutra u 9 sati to učiniti delegacija zagorskog HDZ-a, u Velikom Trgovišću, kod rodne kuće dr. Franje Tuđmana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba