Županija raspisala natječaj

Dodijelit će se 120 stipendija za nadarene, za deficitarna zanimanja te po socijalnom kriteriju

Objavljeno: 25.10.2016. mladenmandic

Krapinsko – zagorska županija obavještava sve zainteresirane učenice i učenike srednjih škola, kao i studentice i studente s područja Krapinsko – zagorske županije, kako je danas objavljen natječaj za stipendije u školskoj, odnosno akademskoj godini 2016/2017. godine.

Tri kategorije

Natječaji za stipendije raspisuju se u tri kategorije. Bit će dodijeljeno 20 stipendija za nadarene učenike, u iznosu od 400 kuna mjesečno, 20 stipendija za učenike po socijalnom kriteriju, u iznosu od 400 kuna mjesečno te 20 stipendija za učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja, u iznosu od 400 kuna mjesečno. Kod studenata raspisano je 20 stipendija za nadarene studente u iznosu od 600 kuna mjesečno, 20 stipendija za studente po socijalnom kriteriju u iznosu od 600 kuna i 20 stipendija za studente koji se školuju za deficitarna zanimanja od 600 kuna.

Prosjek najmanje 4,5

Učenici i studenti mogu podnijeti zahtjev za dodjelu stipendije samo u jednoj kategoriji. Pravo podnošenja zahtjeva za nadarene imaju učenici s prosjekom ocjena za prethodni razred srednje škole, odnosno za osmi razred osnovne škole od najmanje 4,50, a studenti prve godine prosjek srednje škole od 4,50, a ostalih godina najmanje 4,00 i ostvareno najmanje 50 ECTS bodova te da nisu stariji od 27 godina. Svi učenici srednjih škola i studenti koji će se javiti na ovaj natječaj mogu podnijeti prijavu u samo jednoj kategoriji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba