Još jedno priznanje

Vlasta Krklec postala predsjednica Hrvatskog muzejskog društva

Objavljeno: 23.10.2016. mladenmandic

Djelatnica Muzeja krapinskih neandertalaca i bivša ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Vlasta Krklec, izabrana je za predsjednicu Hrvatskog muzejskog društva. Izborna skupština Društva održala se u Muzeju Mimara u Zagrebu. Izabrani su i novi članovi Izvršnog i Nadzornog odbora, te Etičkog povjerenstva i Ocjenjivačkog suda za dodjelu nagrada Hrvatskog muzejskog društva.

Nova predsjednica Vlasta Krklec zaposlena je u Muzeju krapinskih neandertalaca od 1993. godine, a stručno zvanje kustosice stekla je 1994. godine u Muzejskom dokumentacijskom centru u Zagrebu. Prije 16 godina stekla je zvanje više kustosice, a 2010. godine zvanje muzejske savjetnice. Magistrirala je na PMF-u Sveučilišta u Zagrebu na smjeru paleontologija i biostratigrafija i autorica je i koautora 30-ak izložbi, stručnih članaka, te autorica projekta „Ljetne geološke škole“ u Krapini i drugih muzejsko-edukativnih programa.

Dobitnica je i Plakete i priznanja „Dragutin Gorjanović – Kramberger“, Plakete Grada Krapine te zlatnog odličja na Hrvatskom salonu inovacija s međunarodnim sudjelovanjem, kao i Plakete Krapinsko – zagorske županije za iznimno postignuće u protekloj godini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba