24. Vojno hodočašće

Vojni ordinarij Bogdan: Obitelj je temeljna jezgra društva i normalno je da definicija zajednice žene i muškarca uđe u Ustav

Objavljeno: 03.10.2016. mladenmandic

U Svetištu Majke Božje Bistričke održano je 24. vojno hodočašće. I ove su godine Majci Božjoj Bistričkoj hodočastili brojni pripadnici svih rodova hrvatske vojske, policije, hrvatske povijesne postrojbe, kao i branitelji i članovi njihovih obitelji, zatim stopostotni hrvatski ratni invalidi, djeca, supruge i roditelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Misno slavlje na prostoru crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca predvodio je vojni ordinarij u Hrvatskoj mons. dr. Jure Bogdan, koji je posebno govorio o obitelji kao temeljnoj jezgri društva.

Zaštita obitelji

– Zaštita obitelji uključuje da se tim imenom ne nazivaju bilo koji oblici suživota odraslih i maloljetnih osoba. Obitelj je jasno definirana – obitelj zasnovana i oživotvorena ljubavlju, jest zajednica osoba – bračnih drugova – muža i žene, roditelja, djece i rodbine – istaknuo je mons. Jure Bogdan, dodajući kako je obitelj utemeljena na braku jednoga muškarca i jedne žene, i sasvim je normalno da ovakva definicija braka kao životne zajednice žene i muškarca uđe u Ustav.

Na misi i predsjednica

Misu su pratili i Orkestar Oružanih snaga RH, pod ravnanjem maestra pukovnika Miroslava Vukuvojca – Dugana i klapa HRM sv. Juraj, uz orguljsku pratnju maestra Ivana Šćepanovića. Na hodočašću je bila i predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar – Kitarović, koju su dočekali načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, te rektor Svetišta MBB-e mons. Zlatko Koren, kao i novoimenovani rektor Svetišta MBB-e prečasni Domagoj Matošević. Predsjednica je najavila i skorašnji službeni posjet Mariji Bistrici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba