Komunalni radovi u Kumrovcu

Uređeno posljednjih četiri tisuće kvadrata zemljišta u središtu mjesta

Objavljeno: 03.10.2016. mladenmandic

U Kumrovcu su ovih dana završili s komunalnim radovima malčiranja i uređenja državnog zemljišta ispod parka i zgrade Turističko – informativnog centra. Od visoke trave i šikare, očišćeno je oko četiri tisuće četvornih metara. Kako su nam rekli u Općini Kumrovec, radi se o posljednjoj državnoj parceli u posjedu Općine Kumrovec, koja dosad nije bila adekvatno održavana, a njenim čišćenjem, u potpunosti je završeno uklanjanje visokog raslinja i šikare s državnog zemljišta u središtu Kumrovca.

80 tisuća kvadrata

– Općina Kumrovec održava oko 80 tisuća četvornih metara zelenih površina i parkova u središtu Kumrovca. Prošle godine, od panjeva i visokog drveća očišćeno je desetak tisuća četvornih metara, a sada smo očistili posljednje četiri tisuće kvadrata. Zbog višegodišnjeg dugovanja od strane Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, oni su nam u kompenzaciju dali zgradu Turističko – informativnog centra, koju obnavljamo, parkiralište te mali parkić, koji su sada općinsko vlasništvo – rekli su nam u Općini Kumrovec.

Parkovna površina

Inače, radove su sa svojim malčerima obavili djelatnici Vodoprivrede Zagorje, a očišćenu parcelu će komunalni djelatnici Općine ubuduće održavati kao parkovnu površinu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba