Zavod za zapošljavanje KZŽ

Saznajte sve o obrazovanju odraslih i o tome kako hobi pretvoriti u radno mjesto

Objavljeno: 27.09.2016. Jelena Jazbec

U obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja uključit će se i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina, pa će se tako u četvrtak, s početkom u 9 sati, u dvorani Klub, krapinskog Pučkog otvorenog učilišta, održati radionica pod nazivom “Kako napraviti samoprocjenu kompetencija i pretvoriti hobi u radno mjesto”. Sudionici radionice moći će napraviti samoprocjenu osobnih kompetencija, razvijenih kroz slobodno vrijeme, volontiranje, hobije, samoučenje u kontekstu zapošljavanje/samozapošljavanja. Uz niz vježbi i grupni rad, upoznat će neke alate samoprocjene i saznati kako razvijati svoj profesionalni plan.
U petak će se u Srednjoj školi Krapina, također u organizaciji krapinskog HZZ-a, s početkom u 11 sati, održati tribina “Obrazovanjem do posla – iskustva u provedbi obrazovanja odraslih za deficitarna zanimanja”, u sklopu koje će se zainteresirani građani moći upoznati s iskustvima u provedbi obrazovanja odraslih za zanimanja tražena na tržištu rada te s izazovima koje su trebali savladati kandidati polaznici obrazovanja odraslih.


Podjela uvjerenja polaznicima osposobljavanja za poslužitelje CNC stroja

U Srednjoj školi Oroslavje održana je svečana podjela uvjerenja polaznicima osposobljavanja za poslužitelje CNC stroja. Oni su, nakon teorijske nastave vezane uz strojarska mjerenja, tehničko crtanje s AutoCAD-om, numeričko upravljanje i posluživanje numerički upravljanih alatnih strojeva te praktičnom radu sa školskim numerički upravljanim tokarilicama i glodalicama, ovladali novim kompetencijama, a neki od njih već su tijekom osposobljavanje dobili i ponudu za posao. Radi se o programu obrazovanja odraslih koji već dugi niz godina provodi Zavod za zapošljavanje KZŽ, i to upravo na području strojne obrade metala, koja zauzima istaknuto mjesto u gospodarstvu županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba